Hledat v článcích

ŽIVĚ Rakušan o kauze Vrbětice. Policie případ odložila, nemůže stíhat ruské agenty

29. 4. 2024 - 13:14 | Blesk.cz

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) odložili případ výbuchů skladů v muničním areálu ve Vrběticích na Zlínsku, při kterém v roce 2014 zemřeli dva lidé. Policisté považují za prokázané, že výbuchy uskutečnili příslušníci ruské vojenské rozvědky GRU. Chtěli zabránit dodání munice do oblastí, kde provádělo Rusko vojenské operace. Protože se podezřelí pohybují v Rusku, které odmítlo s českou policií spolupracovat, nemohli kriminalisté zahájit jejich trestní stíhání. Na webu policie to dnes uvedl ředitel NCOZ Jiří Mazánek. Nejen o Vrběticích mluví dnes ve 13:00 na tiskové konferenci ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Přineseme ji na Blesk Zprávách živě. 

zobrazit celý článek na serveru Blesk.cz

Další články z této kategorie:

Neštěstí na kolejích: U nádraží na Pardubicku usmrtil vlak člověka

26. 5. 2024 - 08:23 | Blesk.cz
Na Pardubicku v neděli ráno vlak srazil a usmrtil člověka. Vlaky na železničním koridoru ve směru na Moravu asi hodinu a půl nejezdily. Příčinu a okolnosti nehody policie vyšetřuje.

zobrazit článek



 

E-mail:

Heslo:


Trafika - vyrobil a provozuje © INET-SERVIS.cz, Hradec Králové | 2007 - 2014
Ochrana osobních údajů

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace OK