Polévka, hlavní chod, k tomu nápoj nebo káva. Případně i dezert. Tak ještě nedávno vypadal běžný oběd mnoha Čechů, kteří na něj pravidelně vyráželi do restaurací. Dnes je všechno jinak, což potvrzují data z gastronomického trhu i zkušenosti samotných hospodských. Podle analýzy společnosti Dotykačka, jejíž pokladní systém je nejrozšířenější v českých gastropodnicích, se během pracovního týdne vytrácí chuť na kompletní obědové menu.
Obědy se zkracují, ubývá chodů. Hospody se rozdělí na polední a večerní, tuší expert
17. 5. 2025 - 00:00 | Ekonomika - iDnes
zobrazit celý článek na serveru Ekonomika - iDnes
Další články z této kategorie:
Analytici čekají v hospodaření ČEZ za první čtvrtletí propad zisku a růst tržeb
14. 5. 2025 - 11:11 | Finanční noviny - hlavní události
Praha - Hospodaření energetické skupiny ČEZ letos podle analytiků nadále ovlivňuje státní daň z neočekávaných zisků a nově také loňská akvizice společnosti GasNet. Odborníci tak za…
Zemědělci přes specializované automaty prodají měsíčně 7 tun čerstvé zeleniny a ovoce
14. 5. 2025 - 11:00 | Ekonomika - iDnes
Brambory, cibule, česnek, jablka a med, to je aktuální nabídka specializovaných brněnských automatů – tzv. Bramatů, ve kterých si můžete koupit čerstvou zeleninu a ovoce.
Brusel připravil nové sankce proti Moskvě, dovoz ruského LNG však neomezí
14. 5. 2025 - 10:53 | Ekonomika - iDnes
Diplomaté zastupující 27 členských států EU se ve středu v Bruselu dohodli na 17. balíku sankcí proti Rusku. Týkají se hlavně tzv. ruské stínové flotily tankerů, kterou země údajně…