Jak vybrat | Klávesnice

Jak dobře vybrat klávesnici. Mechanická bude spolehlivější a možná vůbec nepotřebujete bezdrátovou

  • Klávesnice vypadají jedna jako druhá, ale rozdíly jsou mezi nimi velké
  • Kdy se vyplatí mechanická a proč je dobré podsvícení?
  • Vysvětlíme pojmy, kterými vás obchody a výrobci zahltí

Výběr klávesnice se často podceňuje. Sama o sobě nepřidává počítači žádný výkon navíc a jedna vypadá jako druhá, takže přece mezi nimi není žádný velký rozdíl. To ale není tak úplně pravda.

Pokud se živíte psaním, případně hraním, oceníte výbavu či ergonomii, kterou nabízí dražší modely. Jestli však potřebujete občas napsat e-mail, zprávu na Facebook nebo ťukat adresy do vyhledávače, bude vám stačit i ta nejlevnější klávesnice a vybrat si můžete klidně tu s nejhezčím designem.

Ceny klávesnic a co za ně můžete čekat 

Klávesnice do 300 Kč budou většinou drátové, bez podsvícení i další bonusové výbavy. Psaní na nich nebude tak pohodlné, jejich fyzické zpracování bude slabší.

Klávesnice za 300500 Kč na tom po konstrukční stránce nebudou o mnoho lépe, ale najdete mezi nimi už i bezdrátové, případně podsvícené varianty. Nikdy ale ne obojí, tato výbava se až na pár výjimek ve vyšších cenových hladinách vzájemně vylučuje.

Klávesnice za 5001000 Kč už zpravidla nabídnou pevnější tělo a jistější stisk kláves. Často mají mechanické klávesy, které jsou odolnější, nebo programovatelné funkce. Bezdrátové modely mohou obsahovat i Bluetooth, takže se připojení obejde bez přijímače do USB.

Klávesnice za 10002500 Kč nabídnou ty nejlepší funkce prakticky bez kompromisů a vybírat si budete podle zaměření či stylu práce.

Klávesnice nad 2500 Kč už mají své uživatele především rozmazlovat. Používají nejlepší materiály, nejnovější technologie nebo si připlácíte za značku.

Nejdražší ale nemusí být univerzálně nejlepší. Každá klávesnice má nějaká specifika a žádná vám nebude plně vyhovovat, protože budou rozhodovat detaily typu divně umístěného tlačítka. S tím se musíte smířit. Jako my všichni…

První otázka při výběru by se měla týkat velikosti klávesnice. Musíte si také říct, k čemu ji budete nejvíc používat. Klikněte na šipku, pokračujte k další části článku

Jak vybírat elektroniku

Poradíme vám, jak dobře vybrat hardware a domácí elektroniku. Na co si dát pozor, čemu se vyhnout a co je naopak velmi důležité.  Srozumitelně a přehledně.

TelevizorySoundbary • RouterySSDChytré hodinkyProjektoryTabletyFotomobilyMonitoryÚložiště NAS3D tiskárnySluchátka • Herní konzole

A další desítky článků na téma Jak dobře vybrat

Diskuze (55) Další článek: Moment 3 pro Windows 11 22H2 už definitivně mají všichni. Nabídla ho běžná servisní aktualizace

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,