Hlavní obsah

Slavia loví v Budějovicích. Dotahuje příchod svého odchovance

Slavia pokračuje stejně jako například mistrovská Plzeň ve vylepšování kádru pro novou sezonu. Vicemistr z Edenu disponuje už nyní početně širokým týmem, přesto sešívaní dotahují příchod svého odchovance a záložníka Matěje Valenty z Českých Budějovic. Podle informací Sport.cz už Valenta opustil Dynamo a vydal se za Slavií na soustředění do Rakouska.

Foto: Sport.cz

Záložník Matěj Valenta (vpravo).

Článek

Když elitní české kluby pouštějí své hráče na přestup do těch menších v tuzemsku, poměrně běžně do smlouvy dávají cenu, za kterou si mohou daného fotbalistu koupit zpátky. Tuhle klauzuli nyní využívá Slavia v případě dvaadvacetiletého záložníka Matěje Valenty, jehož získá z Českých Budějovic. Stanovená suma má být podle isport.cz okolo osmi milionů korun.

Valenta je slávistickým odchovancem, v klubu z Edenu rostl od šesti let. V lednu 2019 odešel na hostování do druholigového Ústí nad Labem, kde strávil rok a půl. Před dvěma lety přestoupil do jihočeského klubu, kde si vytvořil solidní pozici.

Sám nedávno prohlásil, že má ke Slavii srdeční vztah a že nikde není psáno, že by se do ní nemohl vrátit. Comeback přichází možná dřív, než sám čekal. K jeho přesunu do mateřského klubu z Vršovic vše směřuje, brzy by se měl k družině trenéra Jindřicha Trpišovského připojit.

O Matěje Valentu by měl být zájem v předních českých klubech. Kam má momentálně nejblíž?Video: Sport.cz

Bude se prát s velikou konkurencí, ve středu zálohy, kde je jeho místo, je poměrně našlapáno. Valenta v lize zatím odehrál 41 zápasů, vstřelil v nich dvě branky.

Slavii v létě zatím posílili krajní záložníci z Mladé Boleslavi David Douděra a Ewerton, ze Slovácka dorazil útočník Václav Jurečka a z Karviné obránce Eduardo Santos. Sešívaní přivedli i talentovaného obránce Denise Halinského, který se ale začal připravovat se spřízněnou druholigovou Vlašimí, kde by měl na podzim hostovat.

Reklama

Související témata: