Hlavní obsah

Krejčí starší na odchodu! Dokáže ještě jednou vyměnit Spartu za Itálii?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pamětníci posledního letenského titulu z roku 2014 se loučí. Bořek Dočkal se závěrem minulé sezony ukončil aktivní kariéru, fotbalovou Spartu teď nejspíš opustí také Ladislav Krejčí starší. Zanedlouho třicetiletý záložník se nejspíš nevejde do kádru pro soustředění v Rakousku a bude si hledat nové angažmá. Informaci přinesl server iSport.cz a zákulisní zdroje ji potvrzují. Český internacionál se rozhlíží v zahraničí, během angažmá v Boloni si udělal dobré jméno třeba v Itálii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí ze Sparty a Ivan Schranz ze Slavie.

Článek

Kulaté jubileum mu zřejmě pokazí očekávaná definitiva. V úterý 5. července mu bude 30 let, v neděli jeho Sparta zamíří na soustředění do Rakouska. Jenže Ladislav Krejčí starší bude v její výpravě chybět.

„Nejde o čerstvou novinku. Láďovi bylo již v průběhu přípravy naznačeno, aby se rozhlédl někde jinde," poukazuje zdroj blízký dění v letenském klubu.

Krejčí je spolu s Pavlem Kadeřábkem, Romanem Polomem, Jakubem Brabcem, Jiřím Skalákem či Adamem Jánošem protagonistou silného sparťanského ročníku 1992. Do áčka se probil hned v sezoně 2009/10 a získal s ním dva mistrovské tituly.

Trochu jsem se utrh a běžel do vápna, tak popisuje svůj gól za Bolognu Ladislav KrejčíVideo: Sport.cz

Po čtyřech letech strávených v italské Boloni se Krejčí v srpnu 2020 vrátil do Sparty. Na Letné tak paradoxně působí dva hráči stejného jména, mladší odchovanec Zbrojovky nemá se starším jmenovcem žádný příbuzenský vztah.

V první sezoně po návratu byl záložník přezdívaný Krejda pátým nejproduktivnějším hráčem Sparty, v 21 ligových zápasech si připsal 3 góly a 5 asistencí.

Na začátku minulého ročníku prodělal nedlouho po utkání v Liberci plicní embolii. Šlo mu doslova o život. Lékaři ho zachránili, fotbal mu ovšem na dlouhý čas zatrhli. Krejčí se na hřiště vrátil dřív, než se čekalo, do optimální formy se ovšem nedostal. Nastoupil do 15 ligových duelů, odehrál 635 minut a v nich zaznamenal jen 1 gól a 1 asistenci, což v klubové produktivitě představuje až 16. místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí starší ze Sparty Praha a trenér Jablonce Petr Rada během utkání semifinále MOL Cupu.

Příchod dánského kouče Briana Priskeho byl i pro Krejčího výzvou, další šanci už ovšem na Letné nedostane.

„Do přípravy se vrhl s chutí, oceňuje, že náročné tréninky mají hlavu a patu. Ačkoliv ještě není nic oficiální, bylo mu naznačeno, že do kádru pro soustředění, a tudíž pro celou sezonu, se nevejde," líčí zdroj ze zákulisí.

Hráčova agentura se tak začíná rozhlížet po možnostech na trhu.

Před odjezdem na soustředění trochu zúžíme kádr, avizuje trenér Sparty Brian PriskeVideo: Sport.cz

„Láďa má stále živou stopu třeba v Itálii. Udělal si tam slušné jméno, z Boloni odcházel v dobrém. Situace je ovšem složitá, čísla v poslední době prostě neměl," poukazuje zdroj.

Reálnější jsou tak jiné destinace. Rakousko, Švýcarsko, přední týmy v Polsku či Maďarsku.

Krejčí je ve Spartě výborně placený a má s ní smlouvu ještě na rok. Nechce však ztratit celou sezonu třeba vysedáváním na tribuně či přeřazením do béčka.

S odchodem do zahraničí se tak údajně smířil, dal si jedinou podmínku. Aby se na nové adrese líbilo také rodině.

Reklama

Související témata: