Hlavní obsah

Astronomické platy! Salah předběhl Ronalda, přesto je slabým odvarem Mbappého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová smlouva je podepsána, Mohamed Salah dal nabídkám velkoklubů košem a do roku 2025 bude i nadále oblékat dres Liverpoolu. Egyptský forvard se díky novému kontraktu stal nejlépe vydělávajícím hráčem Premier League. V minulosti se podobným úspěchem mohli pyšnit například Cristiano Ronaldo nebo Kevin de Bruyne. Salahův plat je přesto slabým odvarem toho, co inkasuje talentovaný Kylian Mbappé v dresu PSG.

Foto: Tony Obrien, Reuters

Egyptský útočník Mohamed Salah slaví branku.

Článek

Po měsících spekulací o Egypťanově budoucnosti přišlo oficiální oznámení podpisu nové smlouvy. Salah podepsal s Liverpoolem kontrakt, který ho v dresu Reds zaváže na další tři sezony. Ofenzivní hvězda tak odchodem nenásledovala ještě nedávného kolegu Sadia Maného, jehož kroky vedly do mnichovského Bayernu.

Salah ale rozhodně smutnit nemusí. Ba naopak se nově podepsaný kontrakt výrazně podepíše na finančním stavu jeho bankovního účtu. Autor jednatřiceti branek letošní sezony se totiž stal nejen, že nejlépe placeným hráčem Premier League, ale také historie Liverpoolu.

10 nejlépe placených fotbalistů světa
1. Kylian Mbappé - 1 milion (přibližně 28,5 mil. korun)
2. Lionel Messi - 960 tisíc (přibližně 27,4 mil. korun)
3. Neymar - 606 tisíc (přibližně 17,3 mil. korun)
4. Mohamed Salah - 400 tisíc (přibližně 11,5 mil. korun)
5. Cristiano Ronaldo - 385 tisíc (přibližně 11 mil. korun)
= Kevin de Bruyne - 385 tisíc (přibližně 11 mil. korun)
7. Erling Haaland - 375 tisíc (přibližně 10,7 mil. korun)
= David de Gea - 375 tisíc (přibližně 10,7 mil. korun)
9. Antoine Griezmann - 356 tisíc (přibližně 10,1 mil. korun)
10. Robert Lewandowski - 350 tisíc (přibližně 10 mil. korun)
uvedené částky jsou v librách za týden

Výdělkem 400 tisíc liber týdně (přes 11 milionů korun) se dokonce dostal před Cristiana Ronalda nebo Kevina de Bruyneho (shodně 385 tisíc liber týdně). Pozadu je také nejnovější posila Manchesteru City Erling Haaland, jehož týdenní plat činí 375 tisíc liber týdně (přibližně 10,7 milionů korun). Norský forvard si tak přijde na stejné peníze, jako například brankář David de Gea.

Egypťanova nová smlouva výrazně zasáhla i do evropského meřítka nejlépe placených hráčů. Salah se totiž aktuálně dívá ze čtvrtého místa na vedoucí trio hráčů z francouzského PSG. Třetí místo, s výdělkem 606 tisíc liber týdně (přes 17 milionů korun), patří Brazilci Neymarovi. 960 tisíc liber týdně pro změnu náleží Lionelu Messimu (přes 27 milionů korun). Argentinec si navíc před loňskou sezonou nechal svůj plat snížit.

Nejlépe placeným fotbalistou světa je teprve třiadvacetiletý Kylian Mbappé. Také tento rychlonohý útočník teprve před pár týdny podepsal novou smlouvu, která ho v PSG zavázala do roku 2025. Pro rodáka z Paříže to znamená luxusní výdělek 1 milion liber týdně (přes 28,5 milionů korun).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.