Hlavní obsah

Boj o Scudetto startuje o víkendu. Sesadí někdo z trůnu milánské celky?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drama až do posledního kola. Loňský ročník italské nejvyšší fotbalové soutěže měl opravdové grády, v souboji o trofej pro celkového vítěze nakonec AC Milán o dva body předčil svého městského rivala Inter. Bude i letošní sezona hlavně soubojem těchto dvou odvěkých rivalů, nebo do závodu o Scudetto promluví i některý z jiných týmů?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Romelu Lukaku bude znovu oblékat dres Interu Milán

Článek

Obrovský pocit úlevy a štěstí zalil příznivce černočerveného týmu z Milána. Po hubených letech, kdy mužstvo Rossoneri hledalo svoji tvář a spíše než o přední příčky se pralo samo se sebou, totiž na jaře konečně získalo italský titul. Stalo se tak poprvé od roku 2011. Oba poslední triumfy měly jednoho společného jmenovatele – dnes již 40letého bombarďáka Zlatana Ibrahimoviće. Ten přitom odehrál druhou polovinu minulé sezony zdravotně indisponován, neboť nastupoval, jakkoliv se to zdá neuvěřitelné, s přetrženým křížovým vazem v levém koleni.

„Šest měsíců každodenního polykání prášků proti bolesti a permanentně nateklé koleno. V životě jsem netrpěl tolik jako v poslední době, teď mám ale jak nový křížový vaz, tak i Scudetto," svěřil se pár dní po zisku kýžené trofeje švédský matador v emotivním příspěvku na svých sociálních sítích.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic)

Městský rival Inter, jenž ovládl italskou nejvyšší soutěž o rok dříve, ale rozhodně nehodlá dát svou kůži zadarmo. Dopomoci k návratu na trůn by měl po neúspěšné anabázi v Chelsea belgický kanonýr Romelu Lukaku. Ten přišel z Londýna na roční hostování a v sezoně 2020/2021, kdy Inter získal titul, ho co se vstřelených branek týče předčila jen proslulá značka CR7, tehdy ve službách Juventusu.

„Je to pro mě jako návrat domů. Těšil jsem se jak na své staronové spoluhráče, kteří jsou pro mě jako rodina, tak na spolupráci s trenérem Simonem Inzaghim," neskrýval Belgičan radost z toho, že bude opět oblékat modročerný dres.

Na nejvyšší příčky si ale zajisté pomýšlí i Juventus Turín, který Serii A doslova vládl v minulém desetiletí. Tomu se ale loni příliš nedařilo, po nepovedeném ročníku skončil čtvrtý a o pouhý bod si zajistil účast v letošním ročníku Ligy mistrů. Odepisovat nelze ani Neapol, která skončila v závěsu za dvojicí milánských velkoklubů. Směrem k nejvyšším příčkám pošilhává také AS Řím pod vedením proslulého portugalského kouče Josého Mourinha.

I český fanoušek ale bude mít v Serii A svá želízka v ohni. Na povedené výkony se pokusí navázat ofenzivní záložník Antonín Barák, jenž v uplynulém ročníku vstřelil v dresu Verony úctyhodných jedenáct branek Stálicí v defenzivní řadě FC Turín by měl být také 21letý stoper David Zima a Serii A si v dresu nováčka z Lecce po letním přestupu z pražské Slavie vyzkouší také teprve 18letý střední záložník Daniel Samek.

První dvě střetnutí letošního ročníku mají výkop v sobotu v 18:30. Obhájce titulu AC Milán bude hostit Udinese, Sampdorii Janov na jejím hřišti pak vyzve Atalanta Bergamo. Vybraná utkání Serie A lze sledovat na kanálech Nova Sport.

Reklama