Zápas na Slovácku byl pro Nováka důležitý, v hledišti ho podpořili nejbližší

foto Tisková konference Fenerbahce před odvetným utkáním 3. předkola Evropské ligy 1. FC Slovácko - Fenerbahce Istanbul, 10. srpna 2022, Brno. Na snímku fotbalista Filip Novák.

Uherské Hradiště - Odvetné utkání 3. předkola fotbalové Evropské ligy na hřišti Slovácka bylo pro obránce Fenerbahce Istanbul Filipa Nováka důležité. Přímo na stadionu v Uherském Hradišti ho podpořilo 40 lidí z řad rodiny a přátel. Dvaatřicetiletý reprezentant doufá, že po vyřazení úřadujícího vítěze českého poháru jeho tým zvládne i dvojzápas s Austrií Vídeň a zahraje si skupinu Evropské ligy.

Novák nastoupil do obou utkání proti Slovácku v roli střídajícího hráče. Turecký celek úvodní domácí zápas vyhrál 3:0, v odvetě v Uherském Hradišti mu stačila remíza 1:1.

"Zápas na Slovácku byl pro mě důležitý. Požádal jsem o 40 lístků, jelikož pocházím 40 kilometrů odsud. Dorazila má rodina a blízcí přátelé, přijeli podpořit Fenerbahce," citoval web fotomac.com.tr Nováka, který se narodil v Přerově a začínal s kariérou ve Zlíně.

V pondělí čeká Fenerbahce v turecké lize duel na hřišti Kasimpasy, o tři dny později pak v rakouské metropoli úvodní duel play off o postup do skupinové fáze Evropské ligy proti Austrii. "Soustředíme se na pondělí, až potom na Austrii. Věřím, že dvojzápas s ní zvládneme," prohlásil Novák.

V případě vyřazení by si Fenerbahce zahrálo hlavní fázi Evropské konferenční ligy, kde v minulé sezoně v úvodním vyřazovacím kole nestačilo na pražskou Slavii.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 6.05.2024 ČTK

Reklama

18°C

Dnes je pondělí 6. května 2024

Očekáváme v 17:00 17°C

Celá předpověď