Perušič se Schweinerem jsou na písku v Hamburku ve čtvrtfinále

foto Čeští plážoví volejbalisté Ondřej Perušič (vlevo) a David Schweiner (na snímku z 27. května 2022).

Hamburk - Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner si na turnaji Pro Tour nejvyšší kategorie Elite v Hamburku zahrají čtvrtfinále. Ze skupiny C postoupili ze druhého místa poté, co opět odehráli třísetový zápas, ale tentokrát těsně prohráli. O semifinále budou české jedničky bojovat v sobotu, po turnaji je hned čeká evropský šampionát v Mnichově.

Perušič se Schweinerem do Hamburku přijeli po zdravotní pauze. Blokař Schweiner léčil naštípnutý palec ruky, Perušiče po roce opět zastavil covid. Ve čtvrtek ve skupině oba zápasy po obratu vyhráli - nad italskou dvojicí Adrian Carambula, Enrico Rossi i Estonci Kustim Nölvakem a Martem Tiisaarem. Dnes v souboji o prvenství ve skupině podlehli 18:21, 21:18 a 15:17 nizozemskému páru Stefan Boermans, Matthew Immers.

Nizozemci se v rozhodující sadě dostali za stavu 13:13 jako první k mečbolu, ale proměnili až třetí. Zápas trval bez sedmi minut hodinu. Na předchozím světovém turnaji Elite v Gstaadu i květnovém v Ostravě získali Češi stříbro. Jejich přemožitelé Boermans a Immers zase dorazili do Hamburku coby vítězové nižšího Challengeru v Maroku. Vzájemný duel spolu sehráli poprvé.

Muži - skupina C:

Boermans, Immers (14-Niz.) - Perušič, Schweiner (3-ČR) 2:1 (18, -18, 15).

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 5.05.2024 ČTK

Reklama

22°C

Dnes je neděle 5. května 2024

Očekáváme v 21:00 14°C

Celá předpověď