Hlavní obsah

Draci proti Hrochům, finále baseballové extraligy začíná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podvečerním duelem mezi Draky Brno a Hrochy Brno začíná Czech Series, finálová série baseballové extraligy. Hraje se na 4 vítězná utkání a dva brněnské celky se ve finále utkaly naposledy v roce 2011, kdy Technika porazila právě Draky. Ti letos usilují o 23. mistrovský titul, Hroši se do finále probojovali vůbec poprvé v historii. O víkendu pak odstartuje také letošní novinka, série o 3. místo. V ní se pro změnu utkají dva pražské týmy, poražení semifinalisté Tempo a Eagles. Série se hraje na 2 výhry. Tempo bojuje o svou první extraligovou medaili.

Foto: baseball.cz, Mona Buryová

Hroši (v modrém) se s Draky (v bílém) utkají v brněnském finále.

Článek

Draci Brno si zahrají finále již po sedmadvacáté v historii a budou bojovat o svůj třiadvacátý titul. Těžit tak budou zejména ze svých bohatých zkušeností a v celé sérii budou mít jakožto vítěz TOP 6 i výhodu domácího prostředí. Ukázala se jako klíčová v jejich semifinálové sérii s pražskými Eagles, kde vítězili pouze na domácím hřišti. Také historie vzájemných utkání mezi oběma týmy mluví ve prospěch Draků.

„Tuto sezonu máme spolu šest zápasů a bilanci 4:2. Ale finále bude něco jiného a bude to souboj o každý nadhoz, každou metu," upozorňuje trenér David Winkler. Draci se budou moci na nadhozu opřít o výkony Juana Jaimeho, který je jediným hráčem extraligy, jenž si zahrál i v nejlepší lize světa MLB.

Naopak Hroši Brno hrají své premiérové finále, do kterého postoupili ve své třinácté extraligové sezoně. Mohou tak získat první titul ve své historii, což ale neplatí pro jejich letošní posilu Petra Čecha. Může se stát prvním hráčem historie, jenž získá titul tři sezony v řadě a pokaždé s jiným klubem. Dříve totiž oblékal dres letošního finálového soupeře a loni se radoval ze zlata v dresu ostravských Arrows.

V sezoně Hrochy zdobí zejména výborné výkony nadhazovačů, jejich týmové ERA 3.62 je nejlepší v celé extralize. „V týmu máme po semifinále skvělou atmosféru, hrajeme ve velké pohodě, a to si potřebujeme přenést i do finále. Rozhodovat podle mě budou výkony nadhazovačů, jak se komu bude dařit. Očekávám tvrdou a vyrovnanou sérii, ale pořád je to sport a stát se může cokoliv," říká před sérií mladý nadhazovač Boris Večerka.

Reklama

Související témata: