Hlavní obsah

To snad ne! Jeden z nejlepších tanečníků světa, původem z Ukrajiny, má na těle vytetované tři hlavy Putina

Právem ho lidé označují za rebela. Ruský tanečník baletu původem z Ukrajiny Sergej Polunin je opravdu hodně kontroverzní postavou, která opět budí rozruch. Už dříve šokoval svým tetováním na hrudi, které zobrazuje hlavu ruského prezidenta Vladimira Putina, poté prohlásil, že si jej nechá odstranit, ale místo toho mu na ramena přibyly hned dvě nové podobizny ruského vůdce.

Foto: Profimedia.cz

Ruský tanečník původem z Ukrajiny Sergej Polunin.

Článek

Je jedním z nejlepších tanečníků na světě. Lidé ho mohou znát například i z populárního klipu na píseň Take Me To Church, v roce 2016 byl dokonce hostem v populární talkshow Jana Krause. Sergej Polunin se narodil v ukrajinském Chersonu, ale solidaritu se svým rodištěm, kde už téměř půl roku zuří válka, nevyjadřuje, naopak.

Už v roce 2018, kdy získal ruské občanství, si na hruď nechal vytetovat portrét prezidenta Vladimira Putina. „Chrání mou energii. Vladimir je anděl. Modlím se za něj," řekl tehdy. V prosinci roku 2021 v rozhovoru pro idnes.cz řekl, že si tetování nechá odstranit, protože se chce vrátit „k čistému sedmnáctiletému já."

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sergei Polunin (@poluninink)

Jenže k žádnému odstranění nedošlo. Na svém instagramu sdílel fotografii své hrudi, kterou zdobí hned tři hlavy ruského představitele. „Proč, proč?" ptají se ho fanoušci v komentářích. „To jedna nebyla dost?" tážou se vyčítavě. Sám tanečník k fotografii nic nepřipsal, ale rozpoutal jí žhavou diskusi. Zatímco řada lidí tetování odsuzuje, najde se i hodně těch, kteří jej schvalují.

Polunin byl nesmírně nadaným dítětem. V 8 letech byl přijat na státní choreografickou školu v Kyjevě, poté studoval v Londýně na Královské baletní škole a po studiích se v roce 2010 stal nejmladším sólistou Královského baletu v historii. Později se věnoval spíše herectví, hrál například ve filmech Vražda v Orient Expresu nebo Rudá volavka.

Reklama

Související témata:
Sergej Polunin