facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 12. 8. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nové kompaktní NASy od Synology pro montáž do racku

Synology RackStationSpolečnost Synology oznámila rozšíření nabídky cenově dostupných NAS zařízení o zařízení RackStation RS822+ a RS822RP+. Tato štíhlá zařízení formátu 1U jsou vhodným řešením pro zálohování a sdílení dat v menším firmách nebo pobočkách, případně jako úložiště dat pro edge systémy.



„Zařízení RS822(RP)+ jsou nejnovějším přírůstkem naší řady všestranných systémů pro správu dat RackStation. Tato malá, ale spolehlivá platforma nabízí minimálně 4 diskové šachty a zvládne obsloužit jakékoli podnikové úložiště nebo zálohovací úlohy, které jí svěříte,“ uvedl k novinkám Michael Wang, produktový manažer společnosti Synology.

Zařízení RS822(RP)+ využívají procesory AMD Ryzen V1500B, paměť DDR4 lze rozšířit ze základních 2 GB až na 32 GB. Pro pevné disky s rozhraním SATA formátu 3,5“ nebo 2,5“ jsou k dispozici 4 šachty, případně lze kapacitu dále rozšířit až na 8 disků pomocí rozšiřující jednotky RX418. Zařízení obsahuje čtyři gigabitové porty RJ-45, které lze po propojení pomocí funkce Link Aggregation používat k automatickému přepnutí služeb při selhání sítě a vyrovnávání zátěže. Zařízení také obsahuje redundantní napájecí zdroj, který dále zvyšuje spolehlivost provozu. Dvě stejné jednotky lze navíc pomocí služby Synology High Availability spárovat a vytvořit tak spolehlivý cluster složený z aktivního a pasivního serveru, který maximalizuje dostupnost úložiště a odolnost proti výpadkům.

K dispozici jsou i dva porty USB 3.2 Gen 1 a jeden port eSATA. Pro rozšíření možností zařízení RS822(RP)+ lze využít také PCIe slot, do kterého je možné osadit buď kartu s mezipamětí SSD nebo rychlejší síťovou kartu 10/25 GbE s rozhraním SFP+/SFP28 nebo RJ-45.

Stejně jako ostatní zařízení značky Synology využívají i nové modely RS822(RP)+ operační systém DSM s širokou nabídkou aplikací a spolehlivých řešení pro správu souborů, sdílení a synchronizaci dat. Podpora zálohování počítačů a serverů se systémem Windows, virtuálních počítačů VMware a Hyper-V, služeb Microsoft 365 a Google Workspace SaaS a dalších zdrojů zajišťuje komplexní pokrytí většiny IT prostředí v rámci jediného rozhraní.

Místní snímky umožňují chránit soubory a jednotky LUN před neho­da­mi a hrozbami jako ransomware, a to při současné minimalizaci využití úložiště a doby obnovení dat (RTO). Zařízení RS822(RP)+ nabízí také komplexní funkce pro bezpečné zálohování systémů a souborů do jiných systémů Synology nebo cloudového úložiště.

Zařízení RS822(RP)+ ale mohou také fungovat jako plnohodnotný systém pro správu videa díky aplikaci Synology Surveillance Station, která zde usnadňuje nastavení a správu až 40 kamer.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.