Hlavní obsah

Faktor Bílek tlačí Plzeň do Ligy mistrů, ale posílení je pochopitelné, shodují se experti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspěchy plzeňské Viktorie na cestě k základní skupině fotbalové Ligy mistrů nemohl opomenout další díl pořadu Přímák. Co stojí za úspěchy západočeského klubu a je na místě, že český mistr pod vlivem úspěchů rozšiřuje kádr o další hráče? „Plzeň podává v předkolech fantastický kolektivní výkon," chválí moderátor Radek Šilhan ve fotbalovém studiu Sport.cz a trenér reprezentační sedmnáctky Petr Havlíček mu dává za pravdu.

Co stojí za úspěchy Plzně? A pomůže Viktorii Jemelka? Diskuse z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

„Když vezmeme jednotlivé hráče, tak dost možná na mnoha postech měli fotbalisté Šerifu Tiraspol talentovanější jedince s mimořádnými fotbalovými schopnostmi," pokračuje Šilhan a pohotově dodává: „Jenomže oni nemají Michala Bílka."

Pro kouče západočeského týmu má samá slova chvály také Havlíček. „Michal Bílek tomu dal zajímavý týmový projev. Velmi dobře brání, tým je kompaktní a hráči makají jeden za druhého," vyzdvihuje mládežnický trenér, který byl také asistentem u A-týmu Sparty a sám vedl například druholigovou Vlašim.

Podle dat jsou řecké kluby jsou nejvíce závislé na svých fanoušcích. Jak si vedou Češi?Video: Sport.cz

„Tímhle způsobem udělali titul v minulé sezoně a pokračují tak dál. Jsou klidní, čekají na soupeře, nikam neblázní a hrají výborně," dodává na adresu herního stylu Viktorie, která si před Tiraspolem poradila i s HJK Helsinky.

Nicméně Plzeň i tak řeší další posily. Po natočení pořadu oznámila příchod Fortuna Basseyho z Ferencvároše, ve studiu se tak řeší jen o něco dříve angažovaní Erik Jirka a Václav Jemelka. Zejména stoper Olomouce by měl být velkou posilou.

Co nás čeká ve třetím kole Fortuna ligy?Video: Sport.cz

„Z mého trenérského pohledu je to pochopitelná posila, protože stoperská dvojice Pernica, Hejda sice funguje skvěle, ale je jim 32 let, už nemusejí hrát dlouho," říká host Přímáku Petr Havlíček.

Více najdete v hlavním videu. Celý díl si také můžete přehrát formou videa i jako podcast.

Reklama

Související témata: