Hlavní obsah

Brněnský stoper Endl si srovnal hlavu. Jedeme podle plánu, těší ho vydařený vstup Zbrojovky do sezony

V úvodních dvou ligových zápasech po návratu brněnských fotbalistů mezi elitu nechyběl na hřišti ještě ani minutu. Teprve devatenáctiletý mládežnický reprezentant Lukáš Endl přispěl výtečnými výkony k vydařenému startu Zbrojovky do sezony.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Lukáš Endl hlavičkuje ve vítězném zápase v Olomouci.

Článek

Po domácí plichtě se Slováckem jste zvítězili 2:0 v Olomouci. Co říkáte na vstup vašeho mužstva do nového ročníku první ligy?

Je to super. Máme krásné čtyři body, a tak v kabině pochopitelně panuje výborná nálada. Zatím to jde podle našich představ. Jedeme podle plánu. (úsměv).

Na rozdíl od jarní části druhé ligy teď pravidelně nastupujete v základní sestavě Zbrojovky...

Dostal jsem hodně prostoru v přípravných zápasech. Docela se mi v nich dařilo, nabral jsem sebevědomí. Jsem moc rád, že mi trenéři věří.

Stojí za vaším výkonnostním vzestupem v poslední době ještě něco jiného?

Asi jsem si pár věcí srovnal v hlavě. Mám ji teď trochu jinak nastavenou. Zlepšil jsem přístup k fotbalu i soustředění na hru. Pomohlo mi k tomu pár pohovorů se členy našeho realizačního týmu.

Foto: Václav Šálek, ČTK, ČTK

Lukáš Endl (na zemi) při obranném zákroku v utkání se Slováckem.

Ve stoperské dvojici nastupujete s Jakubem Šuralem. Jak se vám s ním hraje?

Myslím, že nám to docela klape. Rychle jsme si na sebe zvykli. Kéž by to tak pokračovalo.

Máte na hřišti nějak rozdělené úkoly?

Já jsem vyšší, tak bych měl víc chodit do hlavičkových soubojů. Šury mě spíš zajišťuje. Kuba Šural je mnohem zkušenější než já a odehrál toho v lize o dost víc, takže si obranu diriguje on. Já se snažím od něj učit.

V sobotu vás čeká další ligový duel s Mladou Boleslaví...

Hrajeme doma, a tak by bylo skvělé, kdyby přišlo co nejvíc fanoušků. Budeme jejich podporu potřebovat. Před plným hledištěm se hraje o moc líp než před poloprázdnými tribunami. Uděláme maximum, abychom potvrdili solidní výsledky z úvodních dvou zápasů. Bylo by hrozně hezké přidat další tři body.

Na co si budete muset dát v utkání s Boleslaví největší pozor?

Na zkušeného záložníka Matějovského, který umí vymyslet přesnou finální přihrávku. A taky na dlouhé balony za obranu.

Zaznamenal jste, že vám před sezonou spousta lidí i vzhledem k těžkému losu moc nevěřila?

Jasně. V Brně bývá ten tlak někdy obrovský. Často je lepší některé věci ani příliš nevnímat. Snažíme se mu čelit tím, že v kabině držíme všichni za jeden provaz. Vytvořili jsme si teď určitý bodový polštář, a tak věřím, že v této sezoně budeme mít my i naši příznivci z fotbalu mnohem víc radosti než v několika uplynulých letech.

Reklama

Související témata: