AMD | Gigabyte | Základní desky

Nadupané Ryzeny 7000 už míří k recenzentům. Takhle vypadá špičková deska pro platformu AM5

Nové desktopové procesory AMD Ryzen 7000 by se měly začít prodávat už 15. září a jeden z recenzentů (SkatterBencher) už dostal poštou první kompatibilní základní desku pro testy v poměrně velkém předstihu.

Uvnitř balíku totiž našel hi-endovou základní desku Gigabyte X670E Aorus Master, což by zároveň měl být téměř nejvyšší model v nabídce. Tomu odpovídá i nejvyšší čipset AMD X670E, který nabízí větší možnosti například v oblasti extrémního přetaktování.

SkatterBencher.jpg

Základní deska už má samozřejmě nový socket AM5 a je vybavena kvalitním napájením s fázemi 16+2+2. Nechybí čtyři sloty pro paměti DDR5 a také nadstandardní čtyři sloty pro SSD typu M. 2. Dva z nich jsou dokonce s PCI Express 5.0 (×4) a dva pak PCI Express 4.0 (×4). Pro grafické či jiné karty jsou k dispozici tři plné sloty ×16. Zároveň to vypadá, že chlazení je pasivní, ale na potvrzení si musíme ještě počkat.


Nejoblíbenější základní desky

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI
nabízí 42 obchodů za ceny od 5 088 Kč
Porovnat ceny
Raspberry Pi 4 Model B 4GB Raspberry Pi 4 Model B 4GB
nabízí 18 obchodů za ceny od 1 479 Kč
Porovnat ceny
MSI B450M-A PRO MAX MSI B450M-A PRO MAX
nabízí 31 obchodů za ceny od 1 363 Kč
Porovnat ceny

Další oblíbené základní desky


Vzhledem k tomu, kolik stojí podobné modely u současné generace, lze očekávat cenu za tuto desku spíše nad hranicí 10 tisíc korun.

Diskuze (9) Další článek: Paměti hodné titánů. Micron vyrobil nejrychlejší GDDR6X, využijí je nadcházející grafiky

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,