Barcelona zahájila ligovou sezonu bezbrankovou remízou s Vallecanem

foto Fotbalista Barcelony Robert Lewandowski (vpravo) a Florian Lejeune z Vallecanu v utkání 1. kola španělské ligy, 13. srpna 2022.

Madrid - Fotbalisté FC Barcelona se ani potřetí za sebou nedokázali prosadit proti Vallecanu a v úvodním utkání sezony španělské ligy s Rayem remizovali 0:0. K výhře katalánskému týmu nepomohl ani debutující polský kanonýr Robert Lewandowski. Villarreal díky dvěma gólům Álexe Baeny zvítězil na hřišti Valladolidu 3:0. Espaňol zachránil bod v duelu se Celtou Vigo až v osmé minutě nastavení.

Barcelona nastoupila v základní sestavě se třemi posilami, obráncem Christensenem a útočníky Raphinhou a Lewandowským. Zejména obměněný útok měl zvrátit nepříznivou sérii s Vallecanem. Tým z Madridu totiž vyhrál proti Barceloně oba zápasy v minulé ligové sezoně 1:0. Barceloně se v prvním poločase nepodařilo proměnit vytvořené příležitosti a ačkoli se Lewandowski trefil mezi tři tyče, jeho gól nebyl uznán kvůli jasnému ofsajdu. Hosté dokonce mohli jít na konci poločasu do vedení, když si García výborně zasekl míč a z okraje malého vápna vystřelil, Ter Stegen však včas vyběhl a střelu chytil.

I v druhé polovině zápasu mohli jít hosté do vedení, Camello však po individuální akci nedokázal překonat brankáře Barcelony. Domácí si vytvářeli příležitosti, avšak nepodařilo se jim žádnou proměnit. V třetí nastavené minutě navíc Busquets za faul na Falcaa viděl druhou žlutou kartu. Faulovaný hráč pak v šesté minutě nastavení přesně dorazil Salviho střelu, gól však nebyl uznán kvůli ofsajdu. Trenér hostů Andoni Iraola tak se stal prvním trenérem v historii La Ligy, který ve svých prvních třech vzájemných zápasech s Barcelonou udržel čisté konto.

Posledních šest z devíti vzájemných střetnutích Celty Vigo s Espaňolem Barcelona skončilo remízou a stejný osud měl i dnešní duel. V prvním poločase se prosadil Aspas, který ve Vigu začíná již jedenáctou sezonu. Domácí se v druhé půli dostali do dvougólového vedení, Espaňol však díky Expósitovi snížil a v osmé minutě nastavení vyrovnal Joselu z penalty.

Semifinalista minulého ročníku Ligy mistrů Villarreal sehrál zápas na hřišti nováčka z Valladolidu a branky střílel v druhém poločase. Skóre otevřel v 49. minutě Senegalec Jackson a dva góly přidal střídající záložník Baena.

V páteční předehrávce zahájila Sevilla ligovou sezonu porážkou na hřišti Pamplony. Čtvrtý tým uplynulého ročníku, jenž na umístění mezi nejlepšími pomýšlí i tentokrát, prohrál s Osasunou 1:2. O výhře domácích rozhodl proměněný pokutový kop ve druhém poločase.

Pamplona zužitkovala úvodní tlak a v 9. minutě domácí poslal do vedení Ávila. Na jeho trefu hlavou ale dokázal vzápětí odpovědět Rafa Mir, který přesně zamířil pod břevno. Poté hosté z Andalusie hru kontrolovali, další gól ale přidat nedokázali.

Rozhodnutí tak přišlo v 74. minutě, kdy Aimar Oroz nekompromisně proměnil odpískanou penaltu. Osasuna porazila Sevillu poprvé od roku 2013.

Španělská fotbalová liga - 1. kolo:

Pamplona - FC Sevilla 2:1 (9. Ávila, 74. Oroz z pen. - 11. Mir), Celta Vigo - Espaňol Barcelona 2:2 (45.+2 Aspas, 63. Paciencia - 72. Expósito, 90.+8 Joselu z pen.), Valladolid - Villarreal 0:3 (81. a 89. Baena, 49. Jackson), FC Barcelona - Vallecano 0:0.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 3.05.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je pátek 3. května 2024

Očekáváme v 17:00 15°C

Celá předpověď