Hlavní obsah

Drama v PSG. Klub si zvolil Mbappého, Neymar protestuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Paris Saint-Germain vstoupili do letošní sezony fantasticky. Nejprve zničili Nantes 4:0 ve finále francouzského superpoháru, následně si z prvního ligového kola odnesli drtivou výhru 5:0 a ve formě byli i v sobotu, kdy porazili Montpellier rozdílem 5:2. Křídelník Neymar ale přesto není spokojený. Vadí mu totiž hierarchie mužstva. Dle francouzských médií si klub zvolil Kyliana Mbappého jako svého exekutora pokutových kopů, proti čemuž Brazilec na Twitteru protestoval.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Neymar oslavující gól proti Montpellieru, který však videorozhodčí neuznal kvůli ofsajdu.

Článek

Ve 22. minutě ligového zápasu proti Montpellieru vybojovalo PSG penaltu poté, co záložník Jordan Ferri zahrál ve vápně rukou. Fanoušci domácích očekávali, že se k puntíku postaví Neymar, jenž se od odchodu Edinsona Cavaniho stal hlavním zahrávačem jedenáctek.

Míč si však vzal na starost Mbappé a situaci v gól neproměnil. Další pokutový kop vybojovali Pařížané o 20 minut později, jenže tentokrát kopal právě Brazilec, který brankáře Jonase Omlina překonal.

Jednoho z Neymarových nadšenců incident rozzuřil a po zápase klub a Mbappého zkritizoval. "Je to oficiální. Pokutové kopy bude v PSG odteď zahrávat Mbappé. Je zřejmé, že to má napsané ve smlouvě, protože žádný jiný tým na světě by nepostavil Neymara k penaltě až jako druhého. Zdá se, že Mbappé teď vlastní PSG," nebral si fanoušek na Twitteru servítky.

Příspěvek navíc brazilský útočník „lajknul," čímž dal vedení jasně najevo, že se současnou situací spokojen není. V minulosti již francouzská média na napětí mezi oběma hráči upozorňovala. Stejný problém měl Neymar také právě s Cavanim, kterého chtěl údajně po mnoha hádkách v šatně z Paříže dokonce vyhnat.

Urugayský kanonýr nakonec hlavní město Francie skutečně opustil a to 5. října 2020, kdy přestoupil do Manchesteru United.

Reklama