Hlavní obsah

Č. Budějovice - Slovácko 2:1Přestřelka na jihu Čech. Slovácko proti oslabenému Dynamu vyválčilo bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Brandner 0 : 1
20. Čmelík 1 : 1
53. Škoda 2 : 1
83. Sinjavskij 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka ve třetím kole první ligy v Českých Budějovicích zachránili remízu 2:2 a v sezoně nejvyšší soutěže udrželi neporazitelnost. V úvodu poslal hosty do vedení Patrik Brandner, Jihočeši ještě do přestávky vyrovnali díky Lukáši Čmelíkovi a na začátku druhé půle ho napodobil spoluhráč Michal Škoda. V 83. minutě rozhodl o dělbě bodů střídající Vlasij Sinjavskij, když už Českobudějovičtí dohrávali bez vyloučeného náhradníka Nicolase Pennera.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Roman Potočný z Českých Budějovic, brankář Filip Nguyen ze Slovácka a Petr Reinberk ze Slovácka.

Článek

Trenér Slovácka Martin Svědík udělal ve srovnání se čtvrteční odvetou 3. předkola Evropské ligy proti Fenerbahce Istanbul (1:1) šest změn v základní sestavě. Mezi náhradníky nechal odpočívat například Michala Kadlece, Milana Petrželu nebo Michala Trávníka.

Hosté ale i v obměněném složení začali lépe, což jim po pár desítkách odehraných vteřin usnadnil českobudějovický Grič. Po jeho chybné přihrávce už ve třetí minutě míč snadno skóroval Brandner, jenž ještě v minulé sezoně v Dynamu působil. Náskok hostů mohl o chvíli později zvýšit Mihálik, ale jeho teč mířila nad břevno.

České Budějovice vyrovnaly z první vážnější akce, když v 19. minutě levačkou vystřelil Čmelík a jeho vydařený pokus zapadl k tyči. Naopak Škoda branku Slovácka hlavou přestřelil. V závěru poločasu se do velké šance dostal hostující Kozák, jehož hlavička skončila vedle tyče.

"Dobře jsme do zápasu vstoupili, měli jsme 20 minut utkání pod kontrolou. Ale pak jsme začali dělat zbytečné fauly a domácí mohli zahrávat standardní situace. Celé to vyvrcholilo vyrovnávacím gólem. A to, na čem jsme předtím 20 minut pracovali, jsme během dvou minut znehodnotili," uvedl kouč Svědík na tiskové konferenci.

Jestliže začátek zápasu lépe vyšel Slovácku, do druhého poločasu měli povedenější vstup Jihočeši. V 53. minutě se po centru Čmelíka dostal míč ke Škodovi, který střelou po zemi překonal Nguyena.

Slovácko pak začalo posílat do zápasu hráče z lavičky a naděje domácím na vítězství zřejmě vzala 77. minuta, kdy střídající Penner fauloval Kalabišku a po 10 minutách na hřišti dostal rovnou červenou kartu. "Překvapilo mě, že to bylo posouzeno jako faul ve vyložené šanci," podotkl českobudějovický trenér Jozef Weber.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Uprostřed zleva Petr Reinberk ze Slovácka a Michal Škoda z Budějovic.

Slovácko v přesile zatlačilo soupeře do defenzivy a snažilo se posílat do pokutového území nebezpečné pasy. Po jednom z nich se také gólově prosadil v 83. minutě Estonec Sinjavskij. "Myslím si, že bychom měli problémy udržet vedení i v jedenácti lidech. Slovácko tam začalo pouštět hráče z evropských pohárů a valilo se to na nás," řekl Weber.

Hosté z Uherského Hradiště chtěli vývoj otočit ve svůj prospěch, ale další gól už nepřidali. Nedokázali se tak vítězně naladit na čtvrteční úvodní duel play off Evropské konferenční ligy s AIK Stockholm. "Musíme na sobě hodně zapracovat, protože tenhle výkon by nestačil," upozornil Svědík.

3. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - 1. FC Slovácko 2:2 (1:1)
Branky: 19. Čmelík, 53. Škoda - 3. Brandner, 83. Sinjavskij. Rozhodčí: Starý - Vodrážka, Slavíček - Orel (video). ŽK: Havel - Kalabiška. ČK: 75. Penner (Č. Budějovice). Diváci: 3167.
Č. Budějovice: Šípoš - Čolič, Havel, Králik, Sladký - Grič (46. Hellebrand), Čavoš (88. Broukal) - Čmelík (67. Penner), Hora, Potočný (81. Vais) - Škoda (81. Hais). Trenér: Weber.
Slovácko: Ngyuen - Reinberk (78. Vecheta), Šimko (64. Hofmann), Daníček, Kalabiška - Kohút, Ljovin - Brandner (71. Sinjavskij), Mihálik, Holzer (63. Duskí) - Kozák (64. Šašinka). Trenér: Svědík

Reklama