Tipy a rady

Co by nemělo chybět v pokojíčku žádné holčičky?

Nejen teď v době, kdy se kvapem blíží vánoční svátky, mnozí z nás přemýšlí o tom, jaký dárek koupit dcerce, vnučce nebo třeba neteři, abychom jim udělali skutečnou radost. Zde je pár tipů, které vám přijdou vhod i v době narozenin, výjimečných událostí nebo jen tak, když chcete holčičku jednoduše potěšit.

Větší domeček pro panenky

Drtivá většina holčiček se ráda hraje na domácnost. Tedy na maminku a tatínka, kteří se společně starají o děti, o chod v domečku, o vaření, prostírání stolu, ukládání dětí, ale také panenek, plyšáčků, zvířátek a podobně do postýlek atd. Za tímto účelem je skvělé koupit domeček pro panenky. Holčička může zapojit svou fantazii, vymýšlet si každodenní činnosti, prožívat dny při hře coby maminka, babička, tatínek, jednoduše ten, kdo právě v domečku pracuje nebo je dítětem a hraje si. Domečky pro panenky jsou prostě TOP.

Dětská kuchyňka nesmí chybět

Stejně tak je skvělé, když má holčička k dispozici malou, útulnou kuchyňky s mnoha funkcemi. Dětské kuchyňky, ať už plastové nebo dřevěné, je dobré vybavit nádobím a klasickými spotřebiči, bez nichž by to v kuchyni nešlo. Mluvíme o mikrovlnné troubě, kávovaru, rychlovarné konvici, mixeru, kuchyňském robotu… Holčičky se budou v jejich moderní kuchyni bavit mnoho hodin a rády se do nich budou vracet.

Kočárek a panenka

Klasika, která nikdy neomrzí, je kočárek s panenkou. Holčička může brát panenku, ale i plyšáka, skutečné kotě nebo třeba oblíbenou princeznu na procházku po zahradě, dvorku i s maminkou na ulici.

Česací hlava nahradí hlavu mámy

Ráda vás vaše dcera češe? Zkuste ji koupit česací hlavu, jejíž součástí bude spousta maličkostí k úpravě vlasů. Gumičky, sponky, čelenky, ale i hřebeny, nebo třeba dětský fén na vlasy a další, slouží dítku k péči o vlasy panenčiny hlavy.

Dětský make-up, maska princezny, štěkající štěňátko, velký jednorožec, krásné povlečení s oblíbeným motivem, to vše jsou holčičkami oblíbené dárky. Stačí si vybrat.