Beachvolejbalisté Perušič se Schweinerem mají v Paříži výhru a porážku

foto Ilustrační foto - Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu, finále muži, 21. srpna 2022 v Mnichově. Čeští reprezentanti David Schweiner (vlevo) a Ondřej Perušič se radují se stříbrnými medailemi.

Paříž - Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem mají po dvou zápasech na turnaji Pro Tour Elite v Paříži bilanci 1:1. Čeští vicemistři Evropy nejprve vyhráli 21:17, 17:21 a 15:12 nad nizozemským párem Stefan Boermans, Matthew Immers, ale pak podlehli letos poprvé Španělům Pablu Herrerovi s Adriánem Gavirou 15:21 a 19:21. Skupinu A zakončí v pátek.

Nasazené jedničky Perušič se Schweinerem se v úvodním setu proti Nizozemcům na zastřešeném kurtu v tenisovém areálu Roland Garros brzy ujali vedení a přes krátký výpadek v závěru jej dotáhli k vítězství. Druhá sada měla opačný průběh, takže musel rozhodnout tie-break. V něm jako první odskočili Češi a náskok si zkušeně pohlídali až do vítězného konce.

"Úvodní zápas byl hodně poznamenaný specifickým prostředím na centrkurtu, kde ani jeden z týmů ještě nehrál. Teplotní podmínky byly hluboko pod 20 stupňů. V úvodu se nám dařilo dodržovat taktiku. Ve druhém setu začal soupeř více riskovat, dostal nás pod tlak a po zásluze jsme prohráli. V tie-breaku tým podržel David jak několika bloky, tak i dobrým vykrytím a dohráním delších výměn," uvedl pro ČTK Perušič.

Odpoledne nastoupili osmadvacetiletí beachvolejbalisté z Prahy letos potřetí proti Herrerovi s Gavirou a nenavázali na dvě dvousetová vítězství z květnového turnaje v Ostravě. Španělé od začátku vedli, víc si pomohli servisem a bodový náskok si hlídali.

"Španělé velmi dobře ztrátovali, několikrát se dostali z opravdu těžkých situací. Navíc velmi dobře podávali, zejména v prvním setu, kdy už od začátku získali až pětibodové vedení, které bez problémů udrželi do konce. Ve druhém setu jsme měli několik šancí vrátit se do zápasu, ale nevyužili jsme je," řekl Perušič.

Perušič se Schweinerem ze čtyř letošních startů na elitním okruhu pokaždé postoupili minimálně do čtvrtfinále, v Ostravě a v Gstaadu získali stejně jako na ME v Mnichově stříbro. V Paříži, kam se akce světového okruhu vrátila po 14 letech, jsou jedinými českými zástupci v hlavní soutěži.

V pátek se utkají s litevským párem Audrius Knašas, Patrikas Stankevičius. Po turnaji plánují české jedničky ukončit sezonu.

"Byť jsme proti Litevcům papírovými favority, určitě to nebude jednoduchý zápas. Potřebujeme ho vyhrát a pak fandit Španělům, aby porazili Holanďany, což by nám zajistilo postup ze skupiny," dodal Perušič.

Výsledky turnaje Pro Tour kategorie elite v plážovém volejbalu v Paříži

Muži - skupina A:

Perušič, Schweiner (1-ČR) - Boermans, Immers (9-Niz.) 2:1 (17, -17, 12),

17:00 Perušič, Schweiner - Herrera, Gavira (8-Šp.).

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 18.04.2024 ČTK

Reklama

10°C

Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024

Očekáváme v 09:00 8°C

Celá předpověď