Hlavní obsah

Dechberoucí výkon. Rozmlácený hrdina si vysloužil slova uznání. Jsem smutnej, nic mě neutěší, přiznává

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sotva stál na nohou, měl pořádně potlučený a zkrvavený obličej, přesto se odmítl vzdát. Éra šampiona veltrové váhy Davida Kozmy i přes tyto nervydrásající momenty skončila. Třicetiletý karvinský rodák během šesté kariérní obhajoby titulu nestačil na Brazilce Kaika Brita a přišel o pás šampiona. Růžový panter si i přes porážku vysloužil slova uznání a jeho výkon zcela jistě najde místo v kategorii těch neuvěřitelných. „Prostě jsem prohrál, jsem smutnej a nic mě neutěší,“ přiznal potlučený Kozma.

David Kozma po ztrátě titulu: Jsem smutnej. Nevyšlo to, protože jsem neviděl ty rány. Video: Sport.cz, Oktagon TV

 
Článek

Parádní tečka za ostravským turnajem Oktagon 37. Kozma znovu ukázal, že ne nadarmo přes čtyři roky seděl na královském trůnu. Nyní ho ale o to nejcennější v roli bojovníka připravil teprve pětadvacetiletý Brazilec Kaik Brito, který se postaral o něco, co se předtím dlouhé roky nikomu jinému nepovedlo.

„Dobrej výkon to určitě nebyl, protože jsem prohrál. Nemůžu s tím být spokojený. To, že lidé říkají, že to bylo fajn, tak mě to nemůže potěšit, protože jsem prohrál. Prostě jsem prohrál, jsem smutnej a nic mě neutěší," přiznal rozmrzelý Kozma, jehož neuvěřitelný výkon si vysloužil slova uznání ze všech možných stran. Během zápasu to například ocenil i z první řady přihlížející uzbecký bojovník Machmud Muradov.

Je to rána, přiznává Jakub Tichota po prohře se Sanikidzem. V depresích se ale utápět nemůžu, jedu dál!Video: Sport.cz, Oktagon TV

Růžový panter prožil krušné okamžiky, duel nakonec ve třetím kole ukončil hlavní sudí Jan Voborník. Kozma totiž sotva stál na nohou. „Já jsem byl furt při vědomí. Pořád jsem si říkal, že bych to ještě nějak ustál, ale i můj tým říkal, že to rozhodčí Voborník ukončil správně. Já jsem to neviděl, musím se na to podívat, ale jestli to říká i můj tým, tak jsem s tím asi v pohodě...teda v pohodě ne, jsem smutnej, ale musím to respektovat," vysvětluje.

Šestá kariérní obhajoba a souboj s talentovaným Britem se zařadí mezi nejtěžší zápasy kariéry. „Těžký zápas to rozhodně byl, i jeden z nejtěžších v kariéře. Ale nevím, jestli úplně ten nejtěžší. Jako nejtěžší mám stále ten s Apollem, kde to bylo na pět kol, tady mě naopak ukončil ve třetím kole. Nebylo to zas tolik fyzicky náročné," přiznal třicetiletý rodák z Karviné, který tak i nadále na první příčku řadí krvavou bitvu s Brazilcem Leandrem Silvou.

Klíčem k Britově triumfu byl obávaný postoj. „Neviděl jsem jeho údery. Vždycky jsem si říkal, že vidím tu jeho přední a zadní a že tomu uhnu. Kaik to ale vždycky trefil tak přesně, že jsem to neviděl. Musím se na to příště zaměřit a zlepšit obranu," uvědomuje si potlučený Kozma, který si ze zápasu mimo jiné odnesl i pořádně zmalovaný obličej, včetně nateklého nosu. „Sahal jsem na něj a zlomený by být neměl. Trochu mě bolí, je rozmlácenej a modrej," řekl s úsměvem.

Nejrychlejší KO. Rony Paradeiser potřeboval na likvidaci brazilského soupeře dvacet vteřinVideo: Oktagon TV

Kozmovi naopak nefungovala tradiční taktika v podobě boje házení soupeře pod sebe a následná práce na zemi. „Musím si ten zápas pustit znovu, teď si to zpětně nedokážu promítnout. Když mi ty takedowny ale nevycházely, tak to určitě byl problém, protože jsem ho spíš chtěl házet na zem," popisuje zápasovou taktiku.

Po tvrdé bitvě, která zvedala diváky ze sedadel, přijde na řadu týdenní pauza. Poté začne příprava na další kalendářní rok.. „V příštím roce mě čeká Tipsport Gamechanger (projekt organizace Oktagon MMA s dotací přesahující 24 milionů korun - pozn. red.) , který začíná v březnu v Ostravě. Ještě nevím, s kým budu zápasit, ale těším se na to. Teď si dám týden oraz a od toho dalšího týdne mi už opět začne příprava," dodal Kozma.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.