Hlavní obsah

Fantazie v podání mladého českého tenisty! Ovládl již třetí turnaj v řadě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fantazie. Po úspěších sester Fruhvirtových se o pozornost hlásí další české jméno. Sedmnáctiletý tenista Jakub Menšík triumfoval již na třetím turnaji ITF v řadě. Po vítězstvích v řeckém Herakleionu a egyptském Šarm aš-Šajchu slaví dnes na stejném místě znovu. Svému soupeři z Lotyšska Strombachsovi dokonce ve druhé sadě nadělil kanára a zvítězil 6:4 a 6:0.

Foto: @AndrzejPodgorsk, Twitter

Sedmnáctiletý český tenista Jakub Menšík.

Článek

Aktuálně 478. hráč žebříčku Menšík vstoupil do utkání s Robertem Strombachsem výborně. Hned v úvodu soupeře brejknul. Poté sice několik dalších šancí nevyužil, ale to ho mrzet nemuselo. První sadu uzavřel při svém podání čistou hrou.

Druhý set už byl zcela v režii sedmnáctiletého českého talentu. Za pouhých 26 minut nadělil Lotyši kanára a slavil třetí titul na turnaji ITF v řadě. Na turnaji v Egyptě při své cestě do finále ztratil pouze jeden set s Ukrajincem Bielinským.

Někdejší juniorský mistr světa vyhrál tak už 15 zápasů v řadě a v žebříčku si opět vylepší své osobní maximum.

Tenisový turnaj ITF v Šarm aš Šajchu v Egyptě (tvrdý povrch, dotace 15.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Menšík (2-ČR) - Strombachs (1-Lot.) 6:4, 6:0.

Reklama

  Skreč Medveděv - Lehečka Skreč konec
20240502T11 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.