Hlavní obsah

Předčasný Mikuláš nadělil body probranému Hradci. Budeme ho brát na zimák furt, směje se Pavlík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Hradce Králové se probrali v pravý čas. Po pěti porážkách v řadě dokázali zabrat a naprosto opanovali východočeské derby. Pardubice porazili 4:0, což je nejvyšší vítězství v souboji těchto rivalů od října 2017. „Obrovská úleva. Fakt jsem věřil, že už sérii konečně prolomíme. Snad už se definitivně dostaneme z krize,“ doufá obránce Filip Pavlík, který při zranění Radka Smoleňáka převzal kapitánské céčko.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Filip Pavlík, Jérémie Blain, Lukáš Cingeľ a Petr Kalina z Hradce Králové oslavují gól.

Článek

Mountfield herně dominoval, ale dlouho to vypadalo, že znovu doplatí na střeleckou impotenci. Ve druhé části ho však vysvobodila trefa Lukáše Cingela z mezikruží. „Pak už jsme věděli, že blokováním střel, bojovností a bruslením urveme body. Byli jsme prostě nastaveni na výhru," mínil Pavlík.

Případný odpor Dynama zlomila skvělá pasáž domácích v úvodu poslední třetiny, kdy skórovali dvakrát během 12 sekund. Na trefu Zachara navázal Kevin Klíma. „Nebáli jsme se hrát a šli jsme po nich. Máme sílu a konečně jsme ji ukázali," radoval se domácí útočník. Pak už Hradec nepřipustil komplikace. Přidal ještě jednu trefu, a tak nasázel víc gólů než za posledních pět zápasů dohromady.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Lukáš Cingeľ, Christophe Lalancette a Jakub Lev z Hradce Králové oslavují gól.

Předčasný Mikuláš, jenž nechyběl na stadionu, tak nadělil Mountfieldu tři body. „Klidně ho budeme brát na zimák každý den, když to pomůže," vtipkoval Pavlík a vychutnával si oslavy domácích fanoušků. „Derby je hokejový svátek, z výhry se tu žije ještě několik dní. A my se taky budeme snažit toho využít a nastartovat vítěznou šňůru," říkal 30letý bek.

Foto: David Taneček, ČTK

Utkání 26. kola hokejové extraligy mezi Hradcem a Pardubicemi.

Rekordní klubovou sérii třinácti výher zažili nedávno právě dvacet kilometrů na jih od Hradce, ale poslední tři duely podává Dynamo matné výkony. Duel s Kometou ještě zázračně otočilo, ale poté dvakrát padlo a přepustilo první příčku Vítkovicím.

„Problém byl podle mě v obraně. Už minulé zápasy to nebylo ono, teď jsme soupeře pustili do ještě víc brejků. Mountfield nás trestal a zaslouženě vyhrál," hodnotil útočník Tomáš Zohorna, který vyšel bodově naprázdno po sedmi duelech.

Hosté navíc dohrávali utkání bez klíčového beka Jana Košťálka, kterého namáčkl na mantinel Jank. Nic vážného by mu však být nemělo. „Dostal čistý hit, ale hlavou narazil do plexiskla a byl otřesen," vysvětlil trenér Radim Rulík. Ten výkon svého mužstva hodnotil také dost kriticky. „Soupeř byl lepší, skvěle bruslil a k ničemu nás nepustil," říkal kouč.

Pardubice určitě nemusí panikařit, stále mají velký třináctibodový náskok na pátou Plzeň, ale zamyslet by se určitě měly. „Sice máme nahráno, ale do smíchu mi není. Taková porážka mě štve," komentoval brankář Roman Will.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články