Hlavní navigace

Novým předsedou Rady ČT je Karel Novák [DOPLNĚNO]

7. 12. 2022

Sdílet

Karel Novák Autor: Filip Rožánek

Radu České televize povede Karel Novák. Při dnešním hlasování o novém předsedovi kontrolního orgánu porazil jediného protikandidáta, dosavadního předsedu Pavla Matochu.

„Chtěl bych Radu ČT, která bude aktivní v diskusi o postavení České televize. Chtěl bych Radu ČT autonomní a respektovanou, protože taková má být i Česká televize, Radu ČT, která bude sloužit veřejnosti,“ nastínil svou vizi Karel Novák.

Karla Nováka podpořilo 7 ze 13 přítomných radních, Pavel Matocha dostal 6 hlasů.

Karel Novák je novinář a mediální manažer, značná část jeho profesní kariéry byla spojena s Českou televizí. V té působil postupně jako redaktor, zástupce šéfredaktora a šéfredaktor zpravodajství. Byl aktivním účastníkem televizní krize na přelomu let 2000 a 2001. V televizi skončil v roce 2017, kdy neúspěšně kandidoval na generálního ředitele. Členem Rady ČT je od jara loňského roku.

Doplněno 16:18 – Rada České televize zvolila také dva nové místopředsedy. Těmi se stali Vlastimil Ježek a Pavel Matocha, oba obdrželi 7 hlasů ze 13 možných. Třetí kandidát Martin Doktor získal 6 hlasů. 

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Novinář se zaměřením na média. Dlouholetý účastník i pozorovatel českého mediálního cirkusu. Pracoval v Marketing & Media, Hospodářských novinách a Českém rozhlase.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).