Pardubice vyhrály ve šlágru kola na ledě mistrovského Třince, Will udržel nulu

foto Utkání 41. kola hokejové extraligy: HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice, 24. ledna 2023, Třinec, Frýdecko-Místecko. První gól Pardubic. Zleva překonaný brankář Marek Mazanec z Třince, autor gólu Adam Musil z Pardubic a Jakub Jeřábek z Třince.

Třinec (Frýdecko-Místecko) - Třinečtí hokejisté podlehli ve 41. kole extraligy doma Pardubicím 0:4 a počtvrté za sebou nebodovali. Skóre otevřel ve 28. minutě Adam Musil a ve třetí třetině zvýšili Pavol Štetka, Tomáš Hyka a Lukáš Sedlák. Lídr soutěže zvítězil v desátém z posledních 11 utkání a Roman Will udržel čtvrtou nulu v sezoně. Oceláři dali během série proher jen tři branky a navíc se jim zranil v dolní části těla Marko Daňo, nejlepší střelec aktuálního ročníku.

"Všechny čtyři zápasy jsme nehráli úplně špatně, ale i v předešlých jsme nabídli soupeři prostor a šance, aby skóroval, zatímco my je dáváme těžce. I když je máme vyložené, odkrytou bránu, ale nedáváme," řekl třinecký trenér Zdeněk Moták. Doplnil, že ze současné situace vede cesta přes poctivou prací. "Musíme se snažit hrát jednoduše, zodpovědně a soustředěně každý zápas odhrabat."

Zdravotní stav Daňa kouč neupřesnil. "Zatím nevíme. Je krátce po zápase, uvidíme. Modlím se, ať je to v problémech, co máme, krátkodobá záležitost."

V úvodní třetině gól nepadl, ale před oběma brankami bylo rušno. Domácí propadli už v úvodním střídání, Cienciala ale nevyzrál na uzdraveného Mazance s bekhendovým blafákem. Na opačné straně Daňo promáchl před odkrytou brankou a po ráně Doudery zvonila za Willem branková konstrukce. Další gólovou šanci hostům nabídl chybou Jeřábek, ale osamocený Hyka neprostřelil Mazance.

Skóre se poprvé měnilo ve 28. minutě. Adam Musil přihrával z pravé strany na levou, ale od těla obránce, který se položil na led, se k němu puk vrátil a pohodlně doklepl puk do sítě. Mazanec reagoval na pohyb přihrávky. Pardubice daly gól Třinci po 115 minutách. O chvíli později měl na hokejce vyrovnání Hudáček, ale místo střely do odkryté branky zbytečně přihrával Chmielewskému.

"Neviděl jsem, že by byl brankář mimo branku. Dostal jsem se do záklonu, nemohl jsem střílet. Byla to pro mě těžká situace. Posunul jsem puk ještě Aronovi, ale nevyužili jsme to. Štve mě to," vysvětlil Hudáček. "Měli jsme super zápasy, kde nám padalo všechno, teď se trápíme. Musíme to zjednodušit, přidat černou práci a dát i špinavé góly, pak to přijde," podotkl.

Jinak hrozily hlavně Pardubice. V sólovém úniku ale Vondráček nenašel mezírku mezi betony Mazance. Poté se třinecký gólman ještě vytáhl v souboji s Paulovičem, jehož gólovou šanci ukryl v lapačce.

Pardubice se dočkaly ve 45. minutě. Štetka zachytil v útočném pásmu rozehrávku, vybruslil si mezi kruhy a zvýšil milimetrovou střelou o tyčku. Třinec se tlačil dopředu, ale šance narůstaly na hostující straně. Radil ještě v úniku neuspěl, ale špatnou rozehrávku Jeřábka potrestal zblízka Hyka. Domácí v závěru promarnili dvě přesilové hry a Sedlák v 58. minutě po hrubce Marinčina proměnil sólo kličkou se zakončením mezi betony.

"Hráli jsme od prvního do posledního jako jeden a vyplatilo se. Dobře jsme bruslili a odpracovali jsme celý zápas. Myslím, že první třetina byla klíčová. Třinec měl velký tlak a my jsme to zvládli, ubránili," uvedl Will. "Hráli jsme ale dobře celých šedesát minut, kontrolovali jsme zápas. Willíček nás podržel v důležitých situacích a dali jsme góly. Tím, že jsme je napadali, udělali chyby a z toho jsme měli šance, které jsme využili," doplnil Hyka.

Hlasy trenérů po utkání:

Zdeněk Moták (Třinec): "Řeknu dvě věci. Nabídli jsme hostům spoustu jasných puků, ze kterých měli samostatné nájezdy a byli z toho úspěšní. Druhou věcí je, že se natrápíme na vstřelení branky. Když se obojí spojí dohromady, tak z toho rezultuje dnešní výsledek."

Radim Rulík (Pardubice): "Viděli jsme kvalitní a vyrovnané utkání. Rozhodlo, že nám výborně zachytal gólman (Roman Will). Pochytal šance Třince a my jsme byli šťastnější v koncovce."

HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice 0:4 (0:0, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávka: 28. A. Musil, 45. Štetka, 53. Hyka (L. Sedlák), 58. L. Sedlák. Rozhodčí: Hribik, Obadal - Lhotský, Zíka. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 4322.

Sestavy:

Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, J. Jeřábek, Havránek, Roth, Čukste - M. Růžička, D. Voženílek, Svačina - L. Hudáček, Nestrašil, Daňo - Hrehorčák, Miloš Roman, Chmielewski - Kurovský, Dravecký, Hrňa. Trenér: Moták.

Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Bučko, T. Dvořák, Hrádek, J. Kolář - Hyka, L. Sedlák, Cienciala - Radil, T. Zohorna, Štetka - T. Zeman, Poulíček, Paulovič - Vondráček, A. Musil, Mandát. Trenér: R. Rulík.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 6.05.2024 ČTK

Reklama

16°C

Dnes je pondělí 6. května 2024

Očekáváme v 09:00 18°C

Celá předpověď