Hlavní obsah

Hradci vypadli útočníci, Kubala by už ale v Plzni mohl hrát. Nepanikaříme, říká Koubek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové řeší před startem jarní části fotbalové ligy mrzutost. Nejproduktivnější hráči Votroků se v lednu místo intenzivní přípravy hlavně kurýrovali, Filip Kubala by mohl alespoň část sobotního zápasu v Plzni zvládnout, Daniel Vašulín do hry nezasáhne. „Musíme si poradit, je to naše práce. Nepanikaříme,“ prohlašuje hradecký trenér Miroslav Koubek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí ze Sparty a Filip Kubala z Hradce Králové.

Článek

Vašulín si poranil kotník na začátku ledna v přípravném zápase se Slavií, pak už nehrál. Kubala vynechal duel proti sešívaným i všechna následná přípravná utkání na soustředění v Turecku. „Ale už jsem v tréninkovém procesu, hlavní příčiny zranění jsou pryč a cítím se teď dobře. Uvidíme, co v sobotu zvládnu," naznačuje Kubala, že by i přes herní výpadek mohl týmu v otevíracím utkání jara ve Štruncových sadech pomoct.

Samozřejmě těžko odhaduje, v jaké formě se představí. „Ta pauza nebyla zase tak dlouhá. Na konci prosince jsem nastoupil v přáteláku proti Chrudimi. Problém to ale být může. Jsem typ hráče, který potřebuje trénovat a hrát. Zápasová praxe je něco jiného, ale už vím, jak se připravit," přemítá třiadvacetiletý útočník.

Na jeho kooperaci s Vašulínem hradecká ofenziva stojí. Dobře se doplňují, vyhoví si. „Nastupujeme vedle sebe rok v kuse. Čím déle spolu hrajeme, tím líp se cítíme. Jsme každý jiný, každý z nás má v útoku jinou roli. Možná i proto si tak rozumíme," soudí Kubala, jenž byl s šesti góly a čtyřmi asistencemi jasně nejproduktivnějším hráčem Východočechů na podzim. Vašulín ho se třemi brankami a dvěma asistencemi následoval.

„Máme opravdu kvalitní duo vepředu. Když tyto dva hráče nemáte k dispozici, musíte to řešit. Ale v přípravě dostali šanci jiní, góly jsme dávali," praví Koubek. Solidně se v zimě jevil další z forvardů Matěj Koubek. „Dostal větší prostor, než se čekalo. Šanci chytil za správný konec. Kéž by si to přenesl do mistrovských zápasů. Progres každopádně udělal," chválí kouč mladšího nositele stejného příjmení, jenž se v přípravě třikrát trefil.

Kubala věří, že zdravotní lapálie sílu mužstva nesníží. „Je to menší komplikace, ale myslím, že vnitřně máme silný tým a že si dokážeme poradit. Bylo to vidět v přípravě, kdy jsme zápasy zvládli dobře. Sezona bude těžká, musíme být připraveni bojovat jeden za druhého," burcuje střelec, který v černobílých barvách rozkvetl.

Zdravotní potíže zlobí i kapitána Jakuba Radu, důležitého záložníka Jakuba Kučeru či obránce Ondřeje Ševčíka. Kvůli dohodě klubů nebudou moct v Plzni nastoupit obránce Filip Čihák a útočník Matej Trusa, kteří v Hradci ze západočeského klubu hostují. „Do čtrnácti dnů snad budeme v lepším stavu," věří hlavní stratég Votroků.

Reklama

Související témata: