Hlavní obsah

Menen - Karlovarsko 0:3Volejbalisté Karlovarska uzavřeli Ligu mistrů druhou výhrou nad Menenem

Volejbalisté Karlovarska uzavřeli své vystoupení v aktuálním ročníku Ligy mistrů druhou výhru. Znovu neztratili ani set proti belgickému Menenu, který byl outsiderem skupiny D. Po domácí výhře ho dnes porazili hladce 3:0 i na jeho palubovce. Pro západočeský klub to byla první venkovní výhra ze všech účastí v Lize mistrů.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

(Zleva) James Weir, Martti Juhkami z Karlovarska.

Článek

Belgický vicemistr nejvíce vzdoroval v úvodním setu. Ten se rozhodoval až ve vyrovnané koncovce a Karlovarsko ho vyhrálo 26:24. Druhou sadu ve prospěch českých šampionů zlomila série při podání univerzála Patrika Lamance. Ten svým tvrdým servisem přispěl k zisku sedmi bodů za sebou a odskočení na 15:9. Domácí hráči se přiblížili na rozdíl jediného bodu, ale závěr setu znovu patřil Karlovarsku, které zvítězilo 25:20.

Volejbalisté Menenu se nevzdali a v úvodu třetí sady se dostali do drobného vedení, jenže Karlovarsko obratem na 10:9 otočilo vývoj a pokračovalo ve vítězné cestě. Jeho nejproduktivnějším hráčem byl devatenáctibodový Lamanec, který dnes plnil roli prvního univerzála. Mečbol za stavu 24:17 proměnil úspěšným útokem teprve sedmnáctiletý Matěj Pastrňák, který v Karlovarsku sbírá zkušenosti s dospělým volejbalem a na palubovku se dostal v samém závěru zápasu.

Proti Menenu volejbalisté Karlovarska získali ve dvou utkáních plný počet šesti bodů. K tomu přidali bod za pětisetovou prohru s vítězem posledních dvou ročníků soutěže Kedzierzynem-Kožle. Díky tomu skončili jasně na třetím místě skupiny D, kterou vyhrálo italské Trentino. I když do další fáze Ligy mistrů nepostoupili, v pohárové Evropě v této sezoně nekončí. Přesouvají se do čtvrtfinále Poháru CEV.

Utkání závěrečného 6. kola skupiny D volejbalové Ligy mistrů:
Menen (Belg.) - Karlovarsko 0:3 (-24, -20, -17)
Rozhodčí: Guillet (Fr.), Geukes (Něm.). Čas: 81 min. Diváci: 1500.
Sestava a body Karlovarska: Ihnát 8, Patočka 4, Lamanec 19, Wiese 9, Zajíček 6, Keemink 5, libero Pfeffer - Sasak 1, Juhkami, Weir 1, Pastrňák 1. Trenér: Novák.
Nejvíce bodů Menenu: Kindt 17, Vanneste 15, Van de Velde 7.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.