Hlavní obsah

Černá Hora a Maďarsko, reprezentace má o přípravných zápasech jasno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrý vstup do kvalifikace o EURO 2024 je teď prioritou. Česká fotbalová reprezentace však letos vedle soutěžních utkání sehraje také přípravné zápasy v Černé Hoře (20. června) a v Maďarsku (10. září).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští fotbalisté se radují z branky v přípravě proti Faerským ostrovům.

Článek

Tým kouče Jaroslava Šilhavého zná kompletní zápasový program pro letošní rok. Kromě už oznámených utkání kvalifikace o postup na EURO 2024 odehraje přípravné duely v Černé Hoře (20. června) a Maďarsku (10. září).

"Podle pravidel UEFA je reprezentace odehrát musí," připomíná Petr Šedivý, mluvčí národního týmu.

Nejdříve se mužstvo v červnu představí v Černé Hoře, konkrétně 20. června v Podgorici. Proti tomuto soupeři hrálo Česko doposud čtyřikrát a vždy vyhrálo. Naposledy v kvalifikaci o postup na EURO 2020.

V Maďarsku nastoupí česká reprezentace 10. září. Hrát se bude v Puskás Areně v Budapešti, na kterou mají Souček a spol. pěkné vzpomínky z posledního mistrovství Evropy v podobě postupu přes Nizozemsko do čtvrtfinále.

Půjde o třiačtyřicátý vzájemný souboj, z Maďarska se tak stane historicky nejčastější český soupeř. Naposledy na sebe oba týmy narazily před deseti lety, kdy přípravný zápas rovněž v Budapešti skončil remízou 1:1.

Skupina mohla být horší, je spokojený Jaroslav Šilhavý. Poláci? Mají sice Lewandowského, ale my SchickaVideo: FAČR

Všechna ostatní letošní utkání budou pro českou reprezentaci soutěžní. Svěřenci trenéra Šilhavého vstoupí do kvalifikace už v březnu proti Polsku a ve skupině se utkají ještě s Albánií, Faerskými ostrovy a Moldavskem.

Kvalifikace skončí v listopadu, závěrečný turnaj bude v příštím roce hostit Německo.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.