Boxerka Sedláčková se v březnu utká o pás WBC, pak chce zabojovat o LOH

foto Galavečer profesionálního boxu, 29. prosince 2021 v Praze. Lucie Sedláčková z ČR (vlevo) a Karina Kopinská z Polska.

Praha - Přední česká profesionální boxerka Lucie Sedláčková se 25. března utká v anglickém Telfordu s domácí Raven Chapmanovou o světový pás organizace WBC v pérové váhové kategorii do 57 kg. Následně se chce osmadvacetiletá sportovkyně vrátit mezi amatérky a pokusit se kvalifikovat na olympijské hry v Paříži 2024.

"Největší změna bude, že budu muset držet váhu. Váha jde sama, ale budu si muset vše odepřít. Jím zdravě, ale jím toho hodně. Mám furt hlad. Spíš budu muset omezit množství. Změna bude taky určitě v přípravě," uvedla Sedláčková pro web kaocko.cz.

Zápas s Chapmanovou Sedláčková avizovala již minulý týden, organizace WBC jej ale oficiálně potvrdila až nyní. "Příprava bude stejná, určitě se musí víc makat, protože to bude zápas na deset kol. Máme dost času na přípravu. Potřebujeme hlavně sparingpartnerky, holek tolik není. Na tento zápas musí být fakt tvrdý sparingy, k tomu aby seděly ke stylu soupeřky," podotkl trenér Sedláčkové Rudolf Kraj.

O rok starší Chapmanová je držitelkou pásu, který získala loni v listopadu poté, co v Dubaji porazila Fatumu Yaziduovou z Tanzanie. Mezi profesionálkami vyhrála všech pět dosavadních zápasů. Sedláčková má na kontě 17 utkání, z toho 15 vyhrála a jen jednou odešla z ringu poražena. V minulosti již o tituly WBC dvakrát boxovala a vždy uspěla.

Po březnovém duelu se Sedláčková chystá bez ohledu na výsledek vrátit mezi amatérské boxerky a pokusit se kvalifikovat na OH. "Olympiáda je sen každého vrcholového sportovce. Když jsem byla v amatérském ringu, tak ještě ženy nebyly na olympiádě, potom byly jen tři váhové kategorie a já do žádné nespadala. Velmi mladá jsem šla do profi, teď se naskytla příležitost, navíc můžu kombinovat profi i amatéry, tak jsme se s týmem dohodly, že by to bylo fajn zkusit," uvedla Sedláčková, která chce startovat na Evropských hrách v Krakově na přelomu června a července.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 7.05.2024 ČTK

Reklama

13°C

Dnes je úterý 7. května 2024

Očekáváme v 03:00 13°C

Celá předpověď