Hlavní obsah

Zničil jí koronavirus kariéru? Záhada biatlonové královny pokračuje, do sezony už nezasáhne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco její souputnice Marte Olsbuová Röiselandová po vleklých zdravotních problémech už znovu zápolí ve Světovém poháru a může reálně pomýšlet na medaile z MS, situace kolem jiné královny norského biatlonu Tiril Eckhoffové zůstává stále trochu záhadou. A podle slov reprezentačního kouče Patricka Obereggera nejspíš už v této sezoně závodit vůbec nebude.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tiril Eckhoffová už v této sezoně nejspíš závodit nebude.

Článek

Eckhoffová byla zvyklá v posledních letech slavit jeden úspěch za druhým. Dvojnásobnou olympijskou šampionku, desetinásobnou mistryni světa a držitelku Velkého křišťálového glóbu po loňské olympiádě v Pekingu, kde vybojovala zlato, stříbro i bronz, skolil koronavirus, který dost drsně a dlouhodobě zamával s jejím zdravotním stavem.

Ještě na podzim připouštěla, že měla problémy vůbec vést běžný život. Měla vážné poruchy spánku, na což se nabalovaly další zdravotní patálie. Na konci roku se sice vrátila k tréninku, ale na návrat do závodů to zatím není. Na rozdíl Röiselandové také chybí v nominaci na MS v Oberhofu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tiril Eckhoff (@tirileckhoff)

„Tiril se daří dobře. Už si užívá život. Tráví čas s přáteli a rodinou. Momentálně to ale vypadá, že do Světového poháru už nezasáhne. Ale jsem si jistý, že v příštích letech ji v závodech ještě uvidíme," uvedl pro agenturu DPA Oberegger.

„Už i trénuje, ale zatím jen podle nálady, nemá žádný plán," prozradil kouč s tím, že je s 32letou závodnicí tak jednou dvakrát týdně.

„Ona ví, že nejlepší, co může teď dělat, je od všeho si odpočinout, načerpat znovu síly a upnout je třeba i na olympiádu v roce 2026," dodal.

Příkladem pro Eckhoffovou může být i relativně hladký návrat do kolotoče SP již zmíněné Röiselandové, která naskočila do sezony začátkem ledna v Pokljuce, ale záhy si našla cestu zpět do míst v elitní pětce.

„Marte jde pomalu nahoru. Pokud se nějak nezkomplikuje její zdravotní stav, jsem si jistý, že na MS v Oberhofu bude ve špičkové formě," dodal Oberegger.

Absence Eckhoffové je v norském týmu citelně znát. V hodnocení národů je v SP nyní až na čtvrté pozici za Francií, Švédskem a Německem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články