facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Podnikové aplikace a služby - 25. 1. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nové verze vývojářských nástrojů Progress

Společnost Progress vydala nové verze svých vývojářských nástrojů Progress Telerik a Progress Kendo UI. Nové verze těchto knihoven pro vývoj aplikací pro rozhraní .NET a JavaScript jsou označené R1 2023 přichází s řadou vylepšení, podporou .NET 7 a Angular 15. Nedávno uvedený nástroj Progress ThemeBuilder Pro, který usnadňuje implementaci designu do komponent uživatelského rozhraní, byl rozšířený o nové možnosti jako jsou vlastní písma, ikony písem nebo metrické proměnné. Usnadňuje tím vývojářům jednodušší implementaci UI komponent bez použití CSS.



„Proces tvorby aplikací pro dnešní různorodé a stále náročnější uživatele není snadný. Vyžaduje nejen porozumět kontextu, preferencím a potřebám uživatelů, ale také mít k dispozici správné nástroje pro jejich realizaci,“ řekl Loren Jarrett, generální ředitel divize Digital Experience ve společnosti Progress. „S naší nejnovější verzí dáváme vývojářům do rukou mocný nástroj, který jim pomůže vytvořit aplikace maximálně orientované na uživatele, které dokáží pokrýt jejich dnešní i budoucí potřeby.“

Novinky v aplikaci Telerik:

  • Progress Telerik UI for Blazor přidává nové UI komponenty, včetně Signature, Avatar, Chip a ChipList. Dále aktualizuje např. kompaktní mód Data Grid a adaptivní renderování v komponentách typu datum a výběr.
  • Progress Telerik UI for .NET MAUI nyní nabízí nové komponenty včetně Toolbar, ImageEditor, ProgressBar, Accordion a SignaturePad.
  • Progress Telerik UI for WinForms přidává nové téma Windows 11, které přináší uhlazenější vzhled aplikací WinForms.
  • Podpora pro oficiální verzi .NET 7 – je podporována ve všech příslušných knihovnách a nástrojích Telerik UI, což vývojářům umožňuje aktualizovat své projekty nebo začít nové postavené na .NET 7 a využívat vylepšený výkon a produktivitu tohoto frameworku.
  • Vylepšení v oblasti přístupnosti – vylepšení atributů a navigace pomocí klávesnice dle standardů jako jsou WAI-ARIA, Section 508 a WCAG 2.1. Kromě toho mají nyní všechny produkty Telerik aktualizovanou dokumentaci, ukázky zaměřené na přístupnost a také aktualizované šablony VPAT.

Novinky v Kendo UI:

Progress představil 15 nových komponent, funkcí a vylepšení Data Grid v Progress Kendo UI for Angular, Progress KendoReact, Progress Kendo UI for Vue a Progress Kendo UI for jQuery. K dispozici je nyní také podpora pro Angular 15.

Nová verze také obsahuje vylepšení přístupnosti a aktualizované funkce navigace pomocí klávesnice, které splňují standardy WAI-ARIA, Section 508 a WCAG 2.1 a nový barevný vzorník s názvem Ocean Blue A11Y.

V aplikaci Progress KendoReact je k dispozici nový prohlížeč PDFViewer, který vývojářům umožňuje prohlížet soubory PDF přímo v prohlížeči bez nutnosti jejich stahování. PDFViewer nabízí funkce Tisk a Uložení, zabudovaný lokalizovaný panel nástrojů a různá konfigurační nastavení.


 
  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.

  

- PR -

Wittmann zálohuje a chrání svá data s Acronis Cyber Protect Cloud

Skupina WITTMANN Group se sídlem ve Vídni působí na celém světě. Prostřednictvím 10 výrobních závodů v 6 zemích a 37 poboček je zastoupena na všech důležitých světových trzích plastikářského průmyslu.