Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Ruský žoldnéř s lebkou v ruce vyzýval k vyhlazení Ukrajinců: Kulku do hlavy nepřežil! Popravili ho vlastní lidi?

Aktualizováno -
8. února 2023
11:41
Autor: jel - 
6. února 2023
05:00

V létě šokovalo sociální sítě video muže, který s lebkou v ruce prohlašoval, že Ukrajina musí být celá vyhubena. O lebce navíc tvrdil, že patří některému z obránců Azovstalu a on si z ní udělá pohár. Mužem na videu byl pravděpodobně Igor Mangušev, ruský žoldnéř a zřejmě i člen neonacistického hnutí Světlá Rus. Magnuševa podle sociálních sítí ruských okupantů postřelili. Ve středu nad ránem zrnaěním v nemocnici podlehl.

Šílené video zaplavilo internet minulý rok v červenci. Na něm Magnušev s lebkou v ruče hřímá, že na Ukrajině se nebojuje proti lidem, ale proti ideologii, a proto není možné se domluvit na míru. Vyzývá i k útokům na civilisty a tvrdí, že celá země musí být vyhlazena.

„My žijeme, ale tenhle chlap už ne. Shoří v pekle,“ volá na videu Magnušev a tvrdí, že se jedná o lebku obránce Azovstalu, z níž si chce udělat pohár.

K zabíjení civilistů vyzýval Magnušev pravidelně i na svém účtu na sociální síti Telegram. Sám se účastní války a neštítil se v minulosti ani zveřejnit fotografie mrtvých těl nevinných lidí. „Zapálíme vaše domy, zabijeme vaše rodiny, vezmeme vám děti a vychováme z nich Rusy,“ napsal v minulosti. Podobnými příspěvky se to na profilu jenom hemží.

Na ruských telegramových účtech se o víkendu objevily zprávy o tom, že Magnušev byl postřelen a to zřejmě z velké blízkosti. Podle webu censor.net byl s vážným střelným poraněním hlavy převezen do nemocnice v okupované obci Stachanov v Luhanské oblasti. 

Podle serveru DailyMail Magnušev ve středu v šest ráno zemřel. Ukrajinský zdroj to údajně řekl zdroji pro magazín US Insider. „Zemřel. Střelili ho vlastní lidi do hlavy. Nestalo se to samozřejmě na frontě...Magnušev spolupracoval s Prigožinem a jeho zločineckou skupinou Wagnerovců,“ tvrdí zdroj.

Magnuševova žena ve zveřejněném videu ale tvrdila, že jejího muže postřelili na frontě. Uvedla také, že mu nebyla poskytnuta dostatečná zdravotní péče a ruské autority věc vůbec nevyšetřovali. Lékaři jí prý řekli, že Magnuševa střelili zblízka shora pod 45stupňovým úhlem zezadu do hlavy - taková rána připomíná popravu, což ostatně tvrdí i jeho žena.

22:18
5. 5. 2024

Vážení čtenáři,

končíme dnešní online zpravodajství z rusko-ukrajinského konfliktu. Další zprávy vám přineseme opět zítra, a to od brzkých ranních hodin.

Za redakci Blesk Zpráv přejeme dobrou noc.

21:52
5. 5. 2024

Čínská lidová republika hodlá spolupracovat s Francií a celým mezinárodním společenstvím na hledání způsobů, jak „ vyřešit ukrajinskou krizi “. Čínský vůdce Si Ťin-pching to uvedl pro Le Figaro .

Si Ťin-pching přijel do Francie na dvoudenní návštěvu. Konkrétně bude jednat s prezidentem Emmanuelem Macronem.

20:22
5. 5. 2024

Ruské síly zasáhly Slovjanskou tepelnou elektrárnu v Doněcké oblasti pěti raketami a poškodily několik objektů elektrárny, uvedl zástupce náčelníka vojenské správy města Volodymyr Proskunin.

Kompletní online

Video  Válečný zpravodaj z Ukrajiny: Padaly na nás střepiny z raket. Co ho překvapilo v Bachmutu?  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa