Hlavní obsah

Prožívám jeden z nejtěžších momentů v kariéře, netají Schick po další korunovaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neskrývá jisté překvapení, že svůj trůn uhájil. Patrik Schick je v poslední době častěji u doktorů v ordinaci než na trávníku, přesto se kanonýr Leverkusenu a národního týmu stal v pondělí znovu Fotbalistou roku. „V anketě jsem na prvním místě hlasoval pro Tondu Baráka. S ohledem na zdravotní potíže ve druhé polovině roku jsem vítězstvím trochu překvapený, a o to víc si ho vážím. Zranění je nepříjemné, prožívám jeden z nejtěžších momentů v kariéře. Věřím však, že za tři, čtyři týdny bych mohl být zpátky na hřišti,“ doufá Schick.

Patrik Schick věří, že se do čtyř týdnů vrátí na hřiště. Nikdy jsem tak dlouho mimo nebyl, je to frustrujícíVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Prožil rozporuplný rok. „Minulá sezona pro mě byla skvělá, 24 gólů výborných. Ale jak dobře skončila, tak nová špatně začala. V létě první operace třísel, táhne se to se mnou. První půlrok jsem se trápil. Stejně jako celý Leverkusen, já do toho ještě zdravotně..." líčil Patrik Schick po slavnostním vyhlášení.

Jaké vyhlídky po konzultaci se specialisty teď máte?

Zranění se mi stalo na tréninku při střele, píchlo mě v oblasti třísel. První vyšetření nic svalového neukázalo, zdálo se, že nejde o nic vážného, že přijdu jen o jeden zápas. Jenže bolest nezmizela, trvá doteď. Když jsem začal hrát, byl jsem deset dnů až dva týdny komplet zdravý, bez bolesti. Pak jsem se jeden den probudil, a bylo to zpátky. Pro mě složité, ale vždycky jsem se z nepříjemností dostal. Věřím i teď, plán je do tří, čtyř týdnů být zpátky, ale uvidí se. Léčba je zatím konzervativní.

Jak vám v Leverkusenu akceptují léčení u profesora Pavla Koláře a v Česku vůbec?

Vše je konzultováno s klubovými s lékaři. O všem vědí, jsou ve spojení. Bayer to ví, podporuje léčbu. Varianta léčení v Německu taky existuje, samozřejmě. Je to můj pocit poté, co jsem si vyslechl, že bych mohl být za pár týdnů zpátky, ale nemám to garantované. Nechci předbíhat, když ne, bude se to řešit nějak jinak.

Takhle to fotbalovým reprezentantům slušelo na vyhlašování ankety Fotbalista rokuVideo: Sport.cz

Němci věhlasného odborníka na pohybový aparát znají?

Pan profesor má jméno ve světě, i pár našich fyzioterapeutů u něj mělo kurs. Moc dobře vědí, o koho jde. Když se to táhlo, rozhodl jsem se ho navštívit. Ty dva týdny, co jsem byl zdravý, byly jen díky němu. Věřím tedy, že to zvládneme.

Je pro vaše sebevědomí nejhorší, že je zranění tak nečitelné?

Přesně tak, navíc že to trvá tak dlouho. Ještě nikdy jsem tak dlouho mimo nebyl, je to frustrující. Vize nové sezony byla komplet úplně jiná... Ale pořád věřím, že všechno překonám a pojedu dál. Nikdy jsem si v kariéře neříkal, kde bych mohl být, kdyby mě nebrzdila zranění. Obecně beru život tak, jak přichází. Ne kdyby, tak to u mě nefunguje. Nakonec jsem se ze zranění vždycky dostal a podařilo se mi nastartovat zpátky. Věřím dál.

Co vás drží nad vodou? K vašim koníčkům patří formule 1 či MMA.

Psychicky je to hodně náročné, řeknu upřímně. Není to pro trenéry či fyzioterapeuty se mnou jednoduché, když jsem necítil pozitivní výsledky. Ano, jsem fanoušek F1, právě začala sezona. Nějaké akce MMA taky byly. A mám dvě malé děti, trávím čas s nimi. Rehabilitace je delší a těžší než normální tréninky, ale fotbal domů netahám, frustruje mě to.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.