Schick se léčí konzervativně a věří, že by do měsíce mohl být fit

foto Vyhlášení výsledků ankety Fotbalové asociace ČR Fotbalista roku 2022, 20. března 2023, Praha. Vítěz ankety Patrik Schick.

Praha - Fotbalista Leverkusenu Patrik Schick věří, že by se z vleklého zranění třísel mohl dostat za tři až čtyři týdny. Sedmadvacetiletý český útočník se po dohodě s německým klubem léčí u profesora Pavla Koláře a zdravotní problémy řeší konzervativní cestou bez nutnosti operačního zákroku. Schick to řekl na tiskové konferenci poté, co byl vyhlášen nejlepším českým fotbalistou uplynulého roku.

Schicka trápí potíže s tříslem delší dobu. Už před sezonou se podrobil operaci, problémy se mu ale od druhé poloviny října vracejí. Aktuálně je opět mimo hru a bude muset vynechat nadcházející úvodní dva zápasy reprezentace v kvalifikaci mistrovství Evropy proti Polsku a v Moldavsku.

"V létě jsem měl první operaci třísel a od té doby se to se mnou táhne. Stalo se to pak na tréninku před (říjnovým) zápasem s Wolfsburgem při střelbě, při jedné střele mě píchlo v oblasti třísel. První vyšetření neukázala žádné zranění nebo nic svalového. Takže ze začátku se to rýsovalo, že to není nic vážného. Že když nebudu na jeden zápas, měl bych být stoprocentně na ten další," řekl Schick.

"Bohužel bolest nemizela, byla furt stejná a trvá to doteď. Když jsem před třemi čtyřmi týdny začal hrát, v to období jsem byl 10 dní až dva týdny kompletně zdravý, neměl jsem žádnou bolest. Ale zničehonic jsem se jeden den probudil a bylo to zpátky," doplnil Schick.

Připustil, že vzhledem k nečitelnosti zranění prožívá jedno z nejtěžších období kariéry. "Tím, že není stoprocentně daná diagnóza, je to pro mě složité. Navíc to trvá tak dlouho, je to frustrující. Ale vždy jsem se ze všeho dostal a věřím, že se z toho dostanu i teď. Můj plán i po konzultaci se specialisty je do tří čtyř týdnů možný, ale samozřejmě těžko říct," uvedl Schick.

Léčí se u vyhlášeného specialisty Koláře. "Samozřejmě vše je konzultované s vedením klubu plus s lékařským týmem, takže o tom průběhu léčby vše vědí. Jsou ve spojení i s panem Kolářem a podporují tu léčbu. Pan docent má jméno i ve světě, pár našich fyzioterapeutů (v Leverkusenu) mělo u něj kurz, takže moc dobře vědí, o koho jde," řekl Schick.

"Já mám s panem Kolářem dobré zkušenosti, vždy mi se vším pomohl. Jak se to táhlo nějakou dobu, tak jsme se ho rozhodli navštívit. I to, jak jsem byl ty dva týdny zdravý, bylo díky němu. Věřím, že je mi schopen pomoci a nějak to společně zvládneme. Jsem optimista a věřím, že do těch čtyřech týdnů bych mohl být zpátky. A když ne, tak se to bude řešit nějak jinak," doplnil Schick.

Hodně mu pomáhá rodina. "Psychicky je to hodně náročné. Upřímně řeknu, že pro trenéry a fyzioterapeuty to se mnou není úplně jednoduché. Jak to trvá dlouho a necítil jsem úplně moc žádné výsledky, tak mě to frustruje. Mám dvě malé děti, tak trávím čas s nimi. Samozřejmě když rehabilituji, soustředím se na vše tam. Koneckonců rehabilitace je mnohem těžší a delší než normální tréninky, když jste zdravý," podotkl Schick.

"Když přijdu domů, fotbal tam netahám a nechci se o něm bavit. Beru prostě život, jaký je. Beru to tak, že se to mělo stát, že je to další překážka na cestě. Věřím, že to zase překonám a pojedu dál," dodal Schick.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 3.05.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je pátek 3. května 2024

Očekáváme v 17:00 15°C

Celá předpověď