Hlavní obsah

Roglič v Katalánsku těsně přišel o druhý triumf, dál ale těsně vede

Aktualizováno

I v úterní druhé etapě cyklistického závodu Kolem Katalánska bojovali o prvenství Slovinec Primož Roglič a Belgičan Remco Evenepoel. Obě hvězdy ale po závěrečném dlouhém stoupání do lyžařského střediska Vallter v Pyrenejích přespurtoval Ital Giulio Ciccone. Průběžné pořadí vede Roglič o šest sekund před Evenepoelem a Cicconem.

Foto: Profimedia.cz

Ital Giulio Ciccone (uprostřed) poráží na pásce Primože Rogliče ze Slovinska v dojezdu 2. etapy závodu Kolem Katalánska. Vpravo třetí Belgičan Remco Evenepoel.

Článek

Český cyklista Jan Hirt dojel do cíle 165 kilometrů dlouhé etapy se ztrátou 8:23 minuty na vítěze na 67. místě, které mu patří i v celkové klasifikaci.

V závěru etapy usiloval o úspěch Kolumbijec Esteban Chaves, ale stíhací jízdě silné skupinky neodolal a nakonec byl sedmý. Ciccone vybojoval druhé letošní vítězství a čtvrtý triumf ve WorldTour v kariéře.

"Tohle je jedna z mých nejhezčích výher. Bylo to kouzelný den," radoval se osmadvacetiletý člen stáje Trek-Segafredo a vítěz tří etap na Giru d'Italia. Vítězství věnoval týmovému kolegovi a krajanovi Dariu Cataldovi, který v pondělí při těžkém pádu utrpěl několik zlomenin. Smůla neopustila americký tým ani dnes, kdy upadl Francouz Kenny Elissonde a vážně si poranil rameno.

Kolem Katalánska (WorldTour) - 2. etapa (165,4 km)
1. Ciccone (It./Trek-Segafredo)4:13:37
2. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma)''
3. Evenepoel (Belg./Soudal-Quick-Step)''
4. Landa (Šp./Bahrajn-Victorious)-11
5. A. Yates (Brit./SAE Team Emirates)''
6. Almeida (Portug./SAE Team Emirates)''
...
67. HIRT (ČR/Soudal-Quick Step)-7:20
Průběžné pořadí
1. Roglič8:01:38
2. Evenepoel-6
3. Ciccone''
4. Landa-27
5. Almeida''
6. Woods (Kan.)-31
...
67. HIRT-8:23

Mezinárodní týden Coppiho a Bartaliho začal vítězstvím po úniku Cavagna

První etapu závodu Mezinárodní týden Coppiho a Bartaliho vyhrál francouzský cyklista Rémi Cavagna po úniku, v kterém jel přes 30 kilometrů. Český jezdec Mathias Vacek přijel v první skupině pronásledovatelů se ztrátou 32 sekund a obsadil 33. místo.

Vacek, který v nedávných belgických klasikách pracoval pro spurtéry týmu Trek-Segafredo, by v italském závodu první kategorie UCI rád uspěl v celkovém pořadí nebo v některé etapě.

"Poslední den bude časovka, na kterou se budu chtít nejvíce soustředit. Věřím, že mám teď dobrou formu, takže zkusím zabojovat o co nejlepší umístění v celkovém pořadí, případně o vítězství v etapě," uvedl dvacetiletý český talent v tiskové zprávě.

V pelotonu se po delší době potkal se starším bratrem Karlem, který v úvodní etapě nabral ztrátu přes 15 minut.

Mezinárodní týden Coppiho a Bartaliho - 1. etapa (161,8 km)
1. Cavagna (Fr.)4:03:03
2. Schmid (Švýc.)-32
3. Pluimers (Niz.)''
4. Van Belle (Niz.)''
5. Tesfatsion (Eritr.)''
6. Scaroni (It.)''
...
33. M. VACEK (ČR)''
110. K. VACEK (ČR)-15:17
127. ČERNÝ (ČR)-17:39

Reklama