Olomoucký kouč Tomajko: Tým má vnitřní sílu, poslední zápasy jsme hráli výborně

foto Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas: HC Olomouc - HC Dynamo Pardubice, 22. března 2023, Olomouc. Zleva asistent trenéra Olomouce Boris Žabka a trenér Olomouce Jan Tomajko v oddechovém čase dvě minuty před koncem.

Olomouc - Hlavní trenér hokejistů Olomouce Jan Tomajko byl po vyřazení ve čtvrtfinále play off extraligy od Pardubic zklamaný. Konečný výsledek série, ve které Hanáci ani jednou nezvítězili, označil za krutý. Své svěřence pochválil především za výkon v poslední třetině středečního zápasu; olomoucký tým se v ní dostal Dynamu na dostřel a zejména v závěrečných minutách se tlačil za vyrovnáním.

Olomouc vypadla i v pátém čtvrtfinále od postupu do extraligy v roce 2014. Jejím maximem mezi osmi nejlepšími celky zůstává čtyři roky starý sedmý zápas s Plzní. Hanáci přitom podruhé za sebou zakončili sezonu po čtyřech čtvrtfinálových duelech, v předminulém roce je stejným výsledkem jako Pardubice vyřadila pražská Sparta.

"Čtvrtfinále je teď momentálně náš strop. Museli bychom v základní části skončit lépe, abychom nehráli s Pardubicemi, respektive s vítězem základní části," řekl Tomajko novinářům po středeční porážce s Východočechy 2:3.

Ve čtvrtém utkání proti Dynamu mohla Olomouc bleskově skórovat. Z časomíry uběhlo sotva pár desítek sekund a Nahodil orazítkoval tyčku. "První střídání se nám povedlo, dostali jsme se do vyložené šance," uvedl olomoucký trenér. "Potom jsme ale inkasovali rychlý gól, který nás úplně vyřadil z role. Dostali jsme branku na 0:2, pak na 0:3 a vypadalo to na ručník," přiznal kouč, který je zároveň vlastníkem olomouckého klubu.

Olomouci pomohl gól na sklonku druhé třetiny. "Kluci v sobě ještě našli síly a posledních dvacet minut odmakali," řekl Tomajko. I proto označil rychlé vyřazení za kruté. "Poslední zápasy jsme odehráli opravdu výborně, hráče jsme pochválili. Pardubice ale byly v těchto utkáních o gól lepší. Musíme jim pogratulovat, postoupily zaslouženě," uvedl bývalý útočník, který s českou reprezentací dvakrát vyhrál mistrovství světa.

Pro středeční zápas bylo podle něj podstatné, jak dlouho vydrží bezbrankový stav. "Gól jsme dostali strašně brzo, proto nás to semlelo," zdůvodnil, proč Olomouc čekala na vstřelený gól bezmála čtyřicet minut. "Síly nám ale zůstaly a málem jsme pak vyrovnali. Musím říct, že vnitřní síla týmu nechybí," prohlásil šestačtyřicetiletý kouč.

Vedle hráčů pochválil také olomoucké publikum, zimní stadion byl opět vyprodaný. "Diváci byli perfektní, musíme jim poděkovat, hnali nás dopředu. Prohrát se může, pro vítězství jsme udělali maximum, takže je to se vztyčenou hlavou," dodal Tomajko.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 3.05.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je pátek 3. května 2024

Očekáváme v 21:00 13°C

Celá předpověď