Hlavní obsah

O nekvalitním ledu a ostrakizaci Pospíšila i o odvážných tazích Hradce. Nedocházejí Spartě síly?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejrychlejším možným způsobem už po čtyřech zápasech si zajistily postup do semifinále hokejové extraligy Pardubice, takže už nyní mají jistotu minimálně bronzu, se kterým se ale nehodlají spokojit. Zbylé tři čtvrtfinálové série jsou mnohem vyrovnanější a nejen jim se věnují v novém díle podcastu Za mantinelem redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor. Řeč však přišla i na další témata včetně nekvalitního ledu, který ovlivňuje duely nejvyšší soutěže i první ligy.

Upoutávka na podcast Za mantinelem. Tentokrát o probíhajícím play off extraligy

 
Článek

Už čtyři bitvy má za sebou série mezi Vítkovicemi a Kometou, za stavu 2:2 na zápasy jsou postupu oba mančafty stejně blízko, či daleko. „Pořád víc věřím Vítkovicím, hlavně kvůli nekonzistentnosti Brna," tvrdí Škvor, zatímco Kézr si dál stojí za Kometou.

„Vítkovice se s nedisciplinovaností trápily už v základní části. Pokud se budou dál nechávat vylučovat a budou nesoustředěné, dostanou se do potíží," míní šéfredaktor Sport.cz.

Vyrovnané jsou i série Sparty s Třincem a Hradce Králové s Libercem, kde jsou ale odehrány jen dva duely.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Třinecká radost po vítězném gólu na ledě Sparty ve druhém čtvrtfinálovém zápase.

„Klobouk dolů před trenérem Mountfieldu Tomášem Martincem, že měl odvahu vyndat pro druhý zápas ze sestavy kapitána Smoleňáka, jehož spolupráce s Werekem nefungovala. Werek, na kterého nadávali už i fanoušci Hradce, pak připravil dva góly," upozorňuje Škvor a s Kézrem se shodují, že Martincovi pro druhý duel vyšel i tah nahradit Kiviaha v brance Machovským.

„Obě série toho mají hodně podobného. Jedna podobnost je pro mě trochu zarážející. A to, jakým způsobem Mountfield pouští slibné stavy. Totéž se v tom směru děje Spartě, u níž mám pocit, že jí ve třetí třetině potažmo v prodloužení docházejí síly," všímá si Kézr, že v průběhu obou zápasů v Praze přebíral Třinec otěže.

Kaňkou letošního play off (nejen extraligového, ale i toho prvoligového) jsou opakované problémy s ledovou plochou. Kézr se Škvorem rozebírají, jestli může být příčinou šetření klubů na chlazení kvůli vysokým cenám energií, na což upozorňoval třeba expert ČT David Pospíšil.

„Trošku se mi zdá, že někdo, kdo pojmenoval problém a vyjádřil svůj názor, je ostrakizován, co si to jako dovoluje," zastává se Kézr Pospíšila, proti jehož názoru se postavil třeba šéf Českého hokeje Alois Hadamczik s tím, že jde o nekorektní obvinění klubů.

Reklama