Hlavní obsah

Česko - Slovensko 3:0Fotbalová sedmnáctka v elitní fázi kvalifikace ME zdolala Slovensko

Čeští fotbalisté do 17 let porazili v druhém utkání elitní fáze kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 3:0 Slovensko. Svěřenci kouče Petra Havlíčka získali po úvodní porážce 0:1 s Polskem první body. Turnaj v Portugalsku zakončí v úterý duelem s domácím výběrem, Turnaj v Portugalsku zakončí v úterý duelem s dosud stoprocentním domácím výběrem, který v sobotu porazil 1:0 Polsko.

Článek

Skóre otevřel v 17. minutě Penxa. Český tým definitivně rozhodl "slepenými" góly krátce po pauze, kdy nejprve zvýšil Hranoš a vzápětí uzavřel výsledek Kutkův vlastní gól.

Na závěrečný turnaj v Maďarsku, který se uskuteční od 12. května do 4. června, postoupí vítězové osmi čtyřčlenných skupin a sedm nejlepších mužstev z druhých míst.

Elitní fáze kvalifikace mistrovství Evropy fotbalistů do 17 let:
ČESKO - Slovensko 3:0 (1:0)
Branky: 17. Penxa, 50. Hranoš, 54. vlastní Kutka.
Sestava ČR: Heerkens - Šetka, Konečný, Kubín, Bouchner - Hájek (46. Rus), Feit, Saal (46. Pech) - Mokrovics (46. Hranoš), Pikolon (68. Herák), Penxa (64. Tesař). Trenér: Havlíček.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.