Hlavní obsah

Nevídaný moment v play off. Gól slavil i hráč soupeře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovské drama ve čtvrtfinále play off nejvyšší švédské hokejové soutěže v sérii mezi Växjö a Luleaa nabídlo málo vídaný moment, do něhož se nepřímo zamotal i český obránce Filip Pyrochta.

Foto: Luleaa Hockey

Hráči Luleaa slaví vyrovnávací gól Filipa Pyrochty. Leo Komarov přibral do oslav i hráče soupeře Manuela Aagrena.

Článek

Luleaa už odvrátila dva postupové mečboly soupeře a z nepříznivého stavu 1:3 srovnala stav série na 3:3. I v neděli na vlastním ledě musela Luleaa zápas otáčet poté, co se zásluhou Martina Lundberga dostali hosté do vedení.

Obrat ale necelé dvě minuty po inkasovaném gólu nastartoval vyrovnávací trefou zmíněný Pyrochta. Jeden z asistentů u vyrovnávacího gólu, Fin Leo Komarov, se vrhnul do oslav spolu s Pyrochtou tak vehementně, že do nich zahrnul i hráče soupeře Manuela Aagrena.

Ten byl pochopitelně, stejně jako další hráči Växjö, z Komarovova počinu vzteky bez sebe.

„Víte, jsem už trochu barvoslepý. Mám problém rozeznat bílý dres od červeného. Ale je dobře, že se s námi mohl (Aagren) radovat, ne?" vysvětloval s notnou dávkou ironie finský veterán po výhře 2:1.

Estonský rodák, který má ve sbírce zlato z MS i olympijských her po dekádě strávené v zámoří a krátké zastávce v Petrohradu sáhl po angažmá na severu Švédska. V barvách Luleaa má nyní šanci dotáhnout velkolepý obrat v sérii.

Její rozhodující sedmý zápas je na programu v úterý ve Vida areně ve Växjö. „Tlak nebude na nás. My si to už jen užíváme," řekl směrem ke klíčovému duelu Komarov.

Reklama

Související témata: