Při ostřelování zemřelo v Luhanské oblasti pět lidí, tvrdí Moskva

foto Ukrajinský voják v střílí z protitankového raketometu na frontové linii nedaleko Bachmutu, 22. května 2023

Kyjev - Při ukrajinském ostřelování obce Karpaty v Ruskem okupované ukrajinské Luhanské oblasti na východě země v noci na dnešek zahynulo pět lidí a 19 bylo zraněno, tvrdí podle agentur Moskvou dosazená správa regionu. Ukrajinské úřady mezitím informovaly o pěti zraněných civilistech v Chersonské oblasti za uplynulý den a o zraněném dítěti v Dněpropetrovské oblasti při útocích ruské armády.

Ukrajinské ozbrojené síly podle okupační správy Luhanské oblasti zaútočily pomocí amerických raketometů HIMARS a zasáhly mimo jiné místní drůbežárnu.

Kyjev zatím na zprávu nereagoval, nicméně téměř nikdy se oficiálně nehlásí k útokům na Moskvou kontrolovaná ukrajinská území nebo přímo v Rusku, poznamenala agentura Reuters. Luhanská oblast je jedním ze čtyř regionů, které se Moskva pokusila anektovat po své invazi do sousední země; v současné době ji Rusové téměř celou okupují.

Agentura Ukrinform mezitím informovala o ruských útocích pomocí dronů na Dněpropetrovskou oblast na východě země, která se nachází blízko frontové linie. Při úderu v úterý večer na obec Marhanec nebyl nikdo zraněn, při dnešním ranním útoku na Mežyrič u Pavlohradu utrpěl zranění osmiletý chlapec, píše agentura s odvoláním na místního činitele Mykolu Lukašuka.

V Chersonské oblasti na jihu země, kterou frontová linie protíná, za uplynulý den utrpělo zranění při ruském ostřelování pět lidí, píše server Ukrajinska pravda s odkazem na oblastní správu.

Podobné informace jednotlivých stran konfliktu nelze v podmínkách války bezprostředně nezávisle ověřit.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 27.04.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je sobota 27. dubna 2024

Očekáváme v 21:00 10°C

Celá předpověď