Německá vláda považuje ukrajinské útoky na ruské území za legitimní

foto Dronem poškozená obytná budova v Moskvě, 30. května 2023.

Berlín - Německo považuje ukrajinské útoky na ruské území za legitimní podle mezinárodního práva. Na dnešní tiskové konferenci to řekl vládní mluvčí Steffen Hebestreit. Rusko v posledních dnech ohlásilo několik náletů bezpilotních strojů, které připisuje Ukrajině.

Cílem útoků dronů na ruské území se stala také ruská metropole Moskva. Bezpilotní stroje zasáhly některé z nejprestižnějších moskevských částí včetně Leninského prospektu nebo západní Moskvy, kde sídlí ruská elita. Ruské ministerstvo obrany útok na metropoli označilo za terorismus a obvinilo z něj Kyjev, Ukrajina své zapojení nepotvrdila.

Útoky na své území, mimo jiné pomocí dronů, hlásí v poslední době také ruská Belgorodská oblast podobně jako další ruské regiony sousedící s Ukrajinou. Na začátku měsíce byla Moskva svědkem dronového útoku na kremelskou rezidenci ruského prezidenta.

Na Belgorodskou oblast udeřili také členové ozbrojených uskupení, kteří se označují jako ruští partyzáni. Kyjev přímé zapojení do těchto střetů v ruském regionu popřel.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 6.05.2024 ČTK

Reklama

18°C

Dnes je pondělí 6. května 2024

Očekáváme v 03:00 10°C

Celá předpověď