V Portugalsku byly zajištěny předměty, které by mohly souviset s kauzou Maddie

foto Ilustrační foto - Němečtí vyšetřovatelé podezřívají z vraždy britské dívky Maddie McCannové, která zmizela před 13 lety při rodinné dovolené v Portugalsku, 43letého muže z Německa. Podezřelý Němec v letech 1995 až 2007 pravidelně pobýval v regionu Algarve, vykonával tam příležitostné práce třeba v gastronomii, uvedl Spolkový kriminální úřad. Na policejním snímku je jeho obytný automobil.

Berlín - V Portugalsku byly při nové pátrací akci v případu britské dívky Maddie, která zmizela před 16 lety, minulý týden zajištěny předměty. Oznámilo to dnes státní zastupitelství v německém Braunschweigu, které nové pátrání iniciovalo. V příštích dnech mají být předměty posouzeny, sdělilo zastupitelství podle agentury DPA.

"Zda mají jednotlivé předměty skutečně spojitost k případu Madeleine McCannové, se teď ještě nedá říct," uvedlo státní zastupitelství. Na popud německých úřadů vyšetřovatelé minulý týden tři dny pátrali po důkazech v oblasti přehrady Arade na jihu Portugalska kvůli "vývoji z poslední doby". Na pátrání se podíleli policisté z Portugalska, Německa a Británie.

Lokalita je vzdálená zhruba 50 kilometrů od přímořského letoviska Praia da Luz, ze kterého Madeleine zmizela 3. května 2007 krátce před čtvrtými narozeninami. Stalo se to večer, když její rodiče večeřeli s přáteli v blízké restauraci.

V roce 2020 vyslovili němečtí vyšetřovatelé podezření, že za zmizením a nejspíš i smrtí Madeleine stojí nyní 46letý Němec Christian Brückner, který si nyní v Německu odpykává sedmiletý trest vězení za mučení a znásilnění 72leté Američanky v Praia da Luz v roce 2005 a navíc je stíhán v souvislosti s dalšími případy znásilnění.

Případem se zabývala i portugalská a britská policie. Portugalští vyšetřovatelé v roce 2007 označili za podezřelé rodiče, oficiální obvinění proti nim ale nevznesli a v roce 2008 je formálně zbavili podezření.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 4.05.2024 ČTK

Reklama

21°C

Dnes je sobota 4. května 2024

Očekáváme v 21:00 15°C

Celá předpověď