Hlavní obsah

Pro úspěch vše! Třinec míří na čtvrtfinále do Budějovic letadlem, náklady hradí sponzor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prohrál dva zápasy v řadě, promarnil dva mečboly a z vedení 3:0 je to ve čtvrtfinále najednou jen 3:2. I proto hokejový Třinec chce udělat maximum pro to, aby v úterý v šestém zápase série v Českých Budějovicích uspěl, a tak tým na jih Čech vyrazil v pondělí vpodvečer letadlem.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - České Budějovice, rozmluvy se sudímiVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Čtvrtfinále play off: 5. zápas Třinec - České Budějovice

„Důvodem je úspora času a sil před důležitým zápasem. Autobusem bychom jeli pět a půl hodiny. Letadlem je to 45 minut,“ řekl pro Sport.cz tiskový mluvčí Ocelářů Ondřej Kuchař. Z Třince pak na samotné letiště do Mošnova je to zhruba 35 minut autem. Celá cesta se tak podle mluvčího smrskne do dvou hodin.

Odlet byl v 18 hodin, návrat po úterním večerním zápase.

A na kolik let Boeingem 737 vyjde? „Dostali jsme skvělou nabídku od společnosti, se kterou pravidelně už roky létáme na hokejovou Ligu mistrů. Zároveň se nám nabídl jeden ze sponzorů klubu s tím, že náklady na cestu uhradí,“ doplnil Kuchař s tím, že si sponzor přál zůstat v anonymitě.

Využívání letadla k cestě na extraligové zápasy je pořád spíše výjimečné, ovšem nejde o ojedinělou záležitost. Třinec už takto létal třeba na finálovou sérii do Litvínova v roce 2015, tehdy však cestoval z Ostravy do Prahy a odsud mířil autobusem na sever Čech. Chtěl se především zbavit rizika kolon, které panovaly na D1, zároveň se vyhnul průjezdu Prahou. Po zápase se pak v noci vracel autobusem až domů.

O pět let později zase letadlem letěly Vítkovice. Ty k tripu využily tehdejší pravidelnou linku z Varšavy do Prahy, která měla mezipřistání v Ostravě. Tutéž linku ve stejné sezoně 20/21 použil i Třinec.

Uspějí hokejisté Třince v šestém zápase na ledě Českých Budějovic?
Ano, zvítězí a postoupí do semifinále
39,7 %
Ne, Motor si vynutí sedmý duel
60,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7696 čtenářů.

Reklama