MS 2024
Česko - Rakousko (ilustrační foto)

Česko - Rakousko (ilustrační foto) | foto: Radim Strachoň, MAFRA

Příprava na MS pokračuje v Budějovicích, duel s Rakouskem je už vyprodaný

  • 0
Po roce a půl do Českých Budějovic znovu zavítá hokejová reprezentace. Národní tým dorazí na jih Čech v úterý. Ve čtvrtek pak sehraje proti Rakousku duel, který spadá do přípravy na domácí mistrovství světa.

Když nastoupila reprezentace v Budvar aréně naposledy, prohrála se Švédskem 1:4. Možná spíš víc než výsledek si fanoušci budou pamatovat potíže s ledem, kdy reálně hrozilo, že se duel nedohraje. Nakonec se po dlouhé pauze dokončil.

„Ponaučení jsme si vzali nejen pro následující zápas, ale už pro celou extraligovou sezonu. Myslím, že kromě dvou případů, kdy bylo nutné, aby moji kolegové zasahovali přímo při utkání, byl celý ročník z tohoto pohledu bez problémů. A i tyto dva případy dokázali vyřešit v řádech jednotek minut,“ komentuje ředitel Sportovních zařízení města Jan Velikovský.

Výhodou pro pořadatele je, že po vypadnutí Motoru ve čtvrtfinále play off extraligy měli dost prostoru na přípravu ledové plochy. Předpověď počasí navíc slibuje ústup od letních teplot.

Rulíka těší dvě výhry nad Německem. Je to skvělé pro atmosféru, říká kouč

„Největším pomocníkem pro kvalitu ledu je jeho nižší vytížení. Letos jsme si již vyzkoušeli hrát při letních teplotách, kdy takové podmínky panovaly při prvních utkáních extraligy,“ popisuje.

Již zkraje minulého týdne byly změněny reklamy na ledě i v aréně. Jinak nejsou potřeba žádné velké úpravy oproti běžným extraligovým duelům. „Pouze je potřeba zajistit prostory pro realizační tým, skladovací prostory a podobně. A připravit zmiňovanou změnu extraligových reklam z ledu a dotvoření jeho nové požadované vrstvy,“ objasňuje Velikovský.

Pracovníci v Budvar aréně však nemají v případě potíží s ledem k dispozici speciální sadu, která měla díry zacelit do deseti minut. „Dodavatel její výrobu bohužel nedokončil,“ přidává Velikovský.

Národní tým čekají v Budějovicích tréninky v úterý a ve středu. Ve čtvrtek po ranním rozbruslení sehrají od 17.10 hodin další přípravný duel s Rakouskem, který už je vyprodaný.

Češi zatím vyhráli obě úvodní přípravná utkání, Německo porazili 3:0 a 4:2. V mužstvu zůstávají budějovičtí útočníci Jáchym Kondelík a Adam Kubík, kteří bojují o účast na světovém šampionátu v Praze.


Mistrovství světa v hokeji 2024

Hokejové MS 2024 se uskuteční od 10. do 26. května v Praze a Ostravě. Český tým se představí v pražské základní skupině, kde ho čekají Kanada, Finsko, Švýcarsko, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velká Británie.