Hlavní obsah

Chvátal cítil odhodlání. Věřil jsem, že to zlomíme. Máme sílu, pravil spasitel Sigmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Olomouce se dlouho trápili. Klub válčí s fanoušky, nešťastně Sigma vstoupila i do duelu s Jabloncem. Od 28. minuty kvůli vyloučení Spáčila musela hrát v deseti. Přesto zápas zvládla, vyhrála 1:0 a zase se radovala ze tří bodů. Jediný gól vstřelil Juraj Chvátal.

Foto: @fortunaliga.cz

Olomoucký Juraj Chvátal

Článek

Taková vítězství asi chutnají nejlépe. Souhlasíte?

Ano. Sami jsme si to zkomplikovali a sami nakonec i dotáhli do vítězného konce. Po dlouhé nepříznivé sérii a také s ohledem na to, jak to v tabulce vypadá, jsme ho potřebovali. Je sladké a všichni jsme za to moc vděční. Doufám, že to pro nás bude vzpruha.

Co k zisku tří bodů vedlo?

Do každého utkání jdeme s tím, že chceme být aktivní. Bohužel v těch posledních to tak nevypadalo nebo nám nohy nešly. Někdy i situace na hřišti nebyla s námi. Tentokrát jsem cítil a to celý týden, že jsme odhodlaní to zlomit. Věděli jsme také, že jsme se v tabulce dostali na hranu. Proto když přišla červená karta, nikdo nepochyboval ani trochu. Pochopitelně se mohlo stát, že to nezvládneme. Klíčové však bylo, že jsme to do přestávky ubránili, udrželi nulu a v kabině si pak mohli říct, jak dál.

Co říct k vaší gólové akci, dobrá souhra s Radimem Breitem?

Asi ano, ve finále. Ne, byla to čistě improvizace. Čekali jsme na nějakou situaci, ze které nám to tam padne. Pavel Zifčák nám pomohl, naběhl jsem si na přihrávku, neměl jsem kam už jít, tak jsem to zkusil. Když jsem to viděl na videu, tak musím uznat, že by to asi šlo mimo. Někdo to tečoval, naštěstí. Breiťák se mi hned smál, že to zase není můj gól. Ale to je jedno. Skončilo to v bráně, máme tři body a jsme za to rádi.

Úleva spočívá v tom, že jste utekli spodní skupině?

Určitě. I kdybychom v ní ale skončili, bojovali bychom tam o každý bod. Samozřejmě teď ještě máme nějakou naději, dva zápasy před sebou. Pokusíme se v nich něco urvat a třeba ještě i zabojovat o něco víc.

Zdálo se, že druhý poločas jste zvládli skvěle psychicky. Navzdory tomu, že jste se dlouho trápili, i tomu, co se kolem klubu děje?

Trochu mě to mrzí z dlouhodobého hlediska, protože tým je pořád stejný. Jsme silní. Já pořád věřím, že máme kvalitu. Do toho, co se děje okolo, nevidím, a proto se o to ani nestarám. My jsme na hřišti a v poslední době nám to nešlo. Teď jsem cítil, jak jsou všichni odhodlaní, že přes tu červenou chce každý bojovat za druhého, že máme pozitivní energii.

Že jste silný tým, stále můžete dokázat. Šance na pohárovou Evropu žije?

Je to tak. Musíme se udržet ve střední skupině pak o ni bojovat. Nastavení a odhodlání, které jsme teď měli, ale musíme ukazovat každý zápas.

Čekají vás duely na Slavii a poté doma se Spartou. Můžete do nich jít uvolněnější?

Asi ano. Nikdo v nich od nás asi nic moc neočekává. Můžeme tedy jen získat. Budou to krásné zápasy na plných stadionech. Na to se těšíme a už jsme oba tyto soupeře porazit dokázali. Věřím, že nějaký bod urveme a ukážeme, že i těmto týmům se můžeme vyrovnat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články