Boban Marjanovič baví fotografy na premiéře filmu Hustle. | foto: AP

Obří dobrák Boban. Zařídil sendviče zdarma pro soupeřovy fanoušky

  • 2
Boban Marjanovič sice s Houston Rockets v posledním utkání základní části NBA vyhrál nad basketbalisty Los Angeles Clippers, přesto udělal radost i domácím fanouškům. V poslední čtvrtině totiž úmyslně minul trestný hod, aby v rámci reklamní akce dostali diváci zdarma kuřecí sendviče.

Pětatřicetiletý Marjanovič se na čáru trestného hodu postavil necelých pět minut před koncem zápasu. První šestku ale nedal, okamžitě proto fanouškům několikrát naznačil, že „kuře je na mě“.

Domácí klub totiž vyhlásil akci, při níž diváci obdrží sendvič, pokud některý z hráčů soupeře v poslední části nepromění dvě šestky za sebou. Druhý pokus pak Marjanovič k obrovské radosti příznivců skutečně opět minul, evidentně úmyslně.

Srbský pivot si gesto mohl dovolit, protože ani jednomu z celků už o nic nešlo. Houston, který nakonec vyhrál 116:105, byl už před zápasem bez šance na play off. A Clippers zase měli jasno, že v prvním kole vyřazovacích bojů narazí na Dallas.

Pro Marjanoviče navíc mohlo jít o poslední zápas v NBA, kde zatím odehrál 362 zápasů a nastupoval právě za Clippers, ale i San Antonio, Philadelphii, Detroit nebo Dallas. Po sezoně totiž vicemistrovi Evropy z roku 2017 a obrovskému showmanovi, který narostl na 224 centimetrů, končí smlouva.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž