Hlavní obsah

Hvězdný antukář Nadal potvrdil plánovaný start v Barceloně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tenista Rafael Nadal potvrdil svou účast na antukovém turnaji v Barceloně, kde tento týden nastoupí poprvé od lednového zranění. Start zvažoval až do poslední chvíle, na dnešní tiskové konferenci ale oznámil, že je na zápasovou zátěž připraven.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Rafael Nadal

Článek

„Přijel jsem s tím, že nechám rozhodnutí na poslední chvíli, protože jsem nevěděl, jestli budu schopen hrát,“ řekl sedmatřicetiletý Španěl, jenž v Barceloně získal už 12 titulů, naposledy tam ale startoval v roce 2021. „Zítra budu na kurtu,“ dodal.

V prvním kole hlavní soutěže se Nadal utká s jednadvacetiletým Italem Flaviem Cobollim. V případě úspěchu ho ve druhém kole čeká čtvrtý nasazený Alex De Minaur z Austrálie.

Vítěz 22 grandslamových titulů, jenž po letošní sezoně zřejmě ukončí kariéru, hrál naposledy v lednu v Brisbane, kde se vrátil na kurty po téměř roční pauze a operaci v oblasti kyčle. Kvůli dalšímu zranění už nehrál na Australian Open a naposledy se odhlásil z Monte Carla, neboť se ještě necítil připraven.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.