Lotyšský útočník Oskars Batna (95) je jednou z posil hokejového Hradce.

Lotyšský útočník Oskars Batna (95) je jednou z posil hokejového Hradce. | foto: Reuters

Centimetry a kila přibývají, posily hokejového Hradce mají zvýšit důraz

  • 1
Američan Ryan Dmowski 187 centimetrů a 95 kilogramů. Jakub Pour ještě o čtyři centimetry víc a 90 kilogramů. A nově Lotyš Oskars Batna, jemuž do dvou metrů chybí jen pět centimetrů a váha se pohybuje kolem metrického centu.

Při snaze vedení hradeckého hokejového Mountfieldu zvýšit produktivitu extraligového týmu především dostávají příchody nových útočníků jasné kontury.

„Očekáváme od nich důraz před brankou, zároveň tím i produktivitu,“ uvedl generální manažer hradeckého klubu Aleš Kmoníček pro klubový web při představování tří dosavadních posil pro útok.

Už jen výše uvedené fyzické parametry dávají tušit, co podle vedení klubu i trenéra Mountfieldu v minulé sezoně týmu k lepším výsledkům chybělo. Hradec dokázal svým bruslivým stylem dostat pod tlak prakticky všechny extraligové soupeře, často k tomu ale chybělo gólové vyústění.

I proto, že k tomu je potřeba na soupeřovu obranu a brankáře zatlačit. Proto Mountfield do nového týmu přivádí právě tyto borce. S centimetry a kilogramy si navíc přinášejí vizitku produktivních hráčů.

Ryan Dmowski ještě v dresu týmu Notre Dame UMass Lowell.

Zvlášť první z posil. Dmowski totiž ve 44 zápasech ve slovenské extralize dal v dresu Popradu 30 branek, navíc si do statistik zapsal 27 asistencí. „Očekáváme, že nám přinese především důraznou hru v předbrankovém prostoru a že bude produktivní. Uvidíme, jak mu sedne česká extraliga, která je zcela jistě náročnější než extraliga,“ řekl Kmoníček na Američanovu adresu.

Jen o něco málo pozadu zůstal Batna, navíc asi v kvalitnější finské lize. Bronzový medailista z loňského mistrovství světa strávil minulou sezonu ve finském Jukuritu, za který nastřílel 20 branek a přidal 18 asistencí, další tři pak v play off.

„S Oskarsem k nám přichází další velký a silný útočník. Líbil se nám již na loňském mistrovství. Doufáme, že si přiveze z Finska svoji formu a produktivitu a že nám pomůže ke kvalitním výsledkům a lepšímu umístění našeho týmu v nadcházejícím ročníku.“

Platí to i o Pourovi, jenž v dresu Plzně zaznamenal 11 branek a 8 asistencí. K tomu ty nepřehlédnutelné centimetry...

Žádným drobečkem pak není ani Dávid Mudrák. Zatím jediná posila do obrany za svými novým spoluhráči v útoku zaostává jen minimálně.


Předkolo

Litvínov
3:0
Plzeň
České Budějovice
3:0
Karlovy Vary
Liberec
3:2
Olomouc
Hradec Králové
3:0
Vítkovice
Pardubice
4:1
Hradec Králové
Kometa Brno
2:4
Litvínov
Pardubice
4:0
Litvínov
Sparta
3:4
Třinec
Sparta
4:0
Liberec
Třinec
4:3
České Budějovice