Hlavní obsah

Brzy se uzdrav! Lehečka ukázal duši sportovce. V Kouzelné krabičce bude hrát o finále i top 20

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 2015 hrál v semifinále madridské tisícovky s Rafaelem Nadalem Tomáš Berdych. Dvojnásobný daviscupový šampion teď ve španělské ‚Kouzelné krabičce‘- areálu La Caja Magica  – sleduje působivou cestu turnajem v podání Jiřího Lehečky. Ještě jedna výhra a česká jednička bude ve finále i v top 20.

Sestřih zápasu Daniil Medveděv–Jiří LehečkaVideo: sntv

 
Článek

Dvaadvacetiletý tenista soustředěným výkonem uzavřel Nadalovu kariéru na španělských kurtech a ve čtvrtek se dostal i přes světovou čtyřku Daniila Medveděva, který po první prohrané sadě vzdal kvůli problémům s kyčlí. Odchod ruského tenisty z kurtu sice madridští diváci doprovodili pískotem, ale Lehečka ukázal, že je sportovcem tělem i duší. Na kameru, kam vítězové adresují své vzkazy fanouškům, napsal zprávu určenou Medveděvovi: „Brzy se uzdrav.“

Loni ve Wimbledonu to byl naopak Medveděv, který se po Lehečkově skreči zajímal o stav českého soupeře.

Turnajový pavouk madridské tisícovky už je každopádně dost prosetý. Chybí v něm italský vítěz Australian Open Jannik Sinner i nový španělský idol Carlos Alcaraz. Lehečkovi tak k postupu do finále chybí už jen výhra nad Kanaďanem Felixem Augerem-Aliassimem, kterého už loni porazil v osmifinále v Melbourne.

„Je to skvělý pocit hrát první letošní turnaj na antuce, k tomu tisícovku, a hned být v semifinále. Je to prostě něco, co jsem si dlouho přál po loňském roce, kdy se mi na turnajích Masters 1000 moc nedařilo,“ přikývl Lehečka. „Už jsem ale získal důležité zkušenosti, které mi pomohly v zápasech, jako byl ten proti Rafovi.“

Od začátku roku Lehečka kuje železo pěkně žhavé. Vyhrál svůj premiérový turnaj ATP v Adelaide, na tisícovce v Indian Wells postoupil mezi nejlepších osm. Pak ho ovšem skolilo zranění zad, kvůli němuž si musel dát skoro měsíční pauzu. Jenže v Madridu vypadá nabušeně, jako by se během herní přestávky ještě víc osvalil.

„Jsem rád, že po Indian Wells hraju dobře i na další tisícovce. První semifinále na takové akci je velký milník,“ prohlásil Lehečka. A nemusí zůstat jen u něj. Když v pátek večer (po 20.00 SELČ) svůj duel s Kanaďanem zvládne, posunul by se na 20. místo světového žebříčku.

Madridský titul by českou jedničku dokonce vystřelil až na 17. místo ATP. Ale jak často říká Lehečka: „Všechno pěkně popořádku.“

  6 : 7, 5 : 7, 6 : 1, 4 : 6 Macháč - Medveděv 6 : 7, 5 : 7, 6 : 1, 4 : 6 konec
20240601T14 : 45:00+0200
Macháč vs. Medveděv
Macháč vs. Medveděv
Macháč
Medveděv
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.